• OVOLIKI SU GODIŠNJI PRIHODI SKLADIŠTA GASA BANATSKI DVOR!

    BANATSKI DVOR – Ne očekuje se da će Srbija tokom zime imati prolema sa snabdevanjem gasom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, i dodao da su, ipak, pripremljeni scenariji za eventualne nepredviđene situacije. On je na stručnoj konferenciji „Energetska sigurnost“, koju je organizovala Elektroprivreda Srbije (EPS) i portal Balkanmagazin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OVOLIKI SU GODIŠNJI PRIHODI SKLADIŠTA GASA BANATSKI DVOR!

    BANATSKI DVOR – Ne očekuje se da će Srbija tokom zime imati prolema sa snabdevanjem gasom, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, i dodao da su, ipak, pripremljeni scenariji za eventualne nepredviđene situacije.

    On je na stručnoj konferenciji „Energetska sigurnost“, koju je organizovala Elektroprivreda Srbije (EPS) i portal Balkanmagazin, a pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, kazao da u skladištu gasa u Banatskom Dvoru trenutno ima 412 miliona kubnih metara uskladištenog gasa i da su obezbeđene rezerve ostalih energenata kako bi njima moglo da se obavi supstitucija gasa ukoliko bude potrebe.

    Antić je naveo da su u toku finalni razgovori sa „Gaspromom“ o proširenju skladišta Banatski Dvor, čiji je trenutno kapacitet 450 miliona metara kubnih i da on očekuje da će u narednim nedeljama biti doneta odluka kako će se raditi proširenje.

    On je podsetio da je skladište Banatski Dvor u vlasništvu 51 odsto „Gasproma“, a 49 odsto u vlasništvu „Srbijagasa“, i da je u tom odnosu trenutna popunjenost tog skladišta, odnosno da je u oko 220 miliona kubnih metara gasa u ruskom vlasništvu.

    Godišnja taksa za sladištenje, kako je naveo, iznosi oko 30 dolara za 1.000 kubnih metra, pa su procene da su godišnji prihodi Banatskog Dvora oko 13 miliona dolara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija