• OVI STANOVI IZGLEDAJU FENOMENALNO, A JOŠ SU I ENERGETSKI EFIKASNI (FOTO)

    ZRENJANIN – Stambena zgrada „Bioleketrik“, u ulici Đure Jakišića u Zrenjaninu, pred samim je završetkom. Budući stanari polako se useljavaju, a još nekoliko neprodatih stanova uskoro će naći kupce. Ono što je karakteristično za ovog investitora i stambene zgrade koje gradi jeste visoka energetska efikasnost, što znači da će računi za grejanje i hlađenje biti neuporedivo manji. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OVI STANOVI IZGLEDAJU FENOMENALNO, A JOŠ SU I ENERGETSKI EFIKASNI (FOTO)

    ZRENJANIN – Stambena zgrada „Bioleketrik“, u ulici Đure Jakišića u Zrenjaninu, pred samim je završetkom. Budući stanari polako se useljavaju, a još nekoliko neprodatih stanova uskoro će naći kupce. Ono što je karakteristično za ovog investitora i stambene zgrade koje gradi jeste visoka energetska efikasnost, što znači da će računi za grejanje i hlađenje biti neuporedivo manji.

    Dragan Božjak u jednom od novih stanova
    Dragan Božjak u jednom od novih stanova

    – Stanovi u ovoj zgradi imaju podno grejanje i grejanje će koštati od 23 do 30 dinara po kvadratu. Grejanje se plaća po potrošnji jer svaki stan ima svoj kalorimetar, što je velika pogodnost, pošto kad se u stanu ne boravi grejanje se i ne plaća. Na godišnjem nivou u ovoj zgradi računi za grejanje biće manji četiri do pet puta nego u onima gde se greje standardnim energentima – objašnjava za portal zrenjaninski.com investitor i direktor „Bioelektrika“ Dragan Božjak, koji je, inače, prvi u Zrenjaninu uveo sistem grejanja sa toplotnim pumpama, u zgradi koju je izgradio 2011. godine.

    bozjak-stanovi

    Po rečima Božjaka, iskustva sa prethodnim zgradama su odlična. Na objektu u ulici Toše Jovanovića svaki stan ima svoju toplotnu pumpu i osim podnog, ima i zidno grejanje i hlađenje, a tamo su računi još manji.

    – No, u toj zgradi svaki stan ima svoju toplotnu pumpu. Ovde je malo drugačije, ali će računi svakako biti mnogo manji nego u nekim drugim zgradama. Potrošnja se, inače, obračunava po utrošenim impuslima – dodaje Božjak i napominje da veliki doprinos uštedi energije daju i dobra izolacija, kvalitetno urađena fasada i stolarija.

    bozjak-stanovi

    Oni koji danas kupuju stanove, napominje naš sagovornik, sve više znaju o energetskoj efikasnosti i to ih poprilično opredeljuje kod odabira stambenih objekata.

    „Bioelektrik“ je, inače, već počeo sa gradnjom jednog manjeg stambenog objekta u Toše Jovanovića gde su svi stanovi unapred prodati. Do proleća Božjak očekuje da dobije građevinsku dozvolu za stambeno – poslovni objekat u ulici Koče Kolarova.

    – Objekat je projektovala arhitekta Mila Pećanac, planiram da radovi počnu do leta naredne godine, a da se zgrada useli 2018. godine. Unapred je prodato 14 stanova u zgradi koja će ukupno imati 32 stana razaličite kvadrature – naglašava Božjak.

    bozjak-stanovi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]