Ekonomija YSLAJDER

OVDAŠNJA ELEKTRANA IMA STATUS POVLAŠĆENOG PROIZVOĐAČA

Bioelektrana u Botošu
Bioelektrana u Botošu

BOTOŠ – U Registru povlašćenih proizvođača energije, koji se ažurira na svaka tri meseca, nalazi se ukupno 100 elektrana sa statusom povlašćenog proizvođača, ukupno instalisane snage 53,2 megavata.

 

Bioelektrana u Botošu

 

Od ukupno 100, samo je jedna sa teritorije Zrenjanina.

 

Reč je o bioelektrani „Bioelektra“ iz Botoša, koja ima instalisanu snagu od 600 kilovata, a kao gorivo koristi biomasu.

 

Povlašćeni proizvođači su, inače, svi oni koji energiju proizvode iz alternativnih izvora.

 

Na osnovu ovog registra, do sada su izdata 44 rešenja o statusu povlašćenog proizvođača u oblasti malih hidroelektrana, ukupne snage 33,2 megavata. Takođe je izdato 96 rešenja o sticanju statusa povlašćenih proizvođača koji koriste energiju Sunca, ukupne instalisane snage 9,8 megavata, kao i 96 rešenja o privremenom statusu povlašćenog proizvođača koji će koristiti solarnu energiju, ukupne snage 9,7 megavata.

 

Izdato je pet rešenja o statusu povlašćenog proizvođača koji koriste biogas, ukupne snage 4,9 megavata, kao i jedno rešenje o statusu povlašćenog proizvođača instalisane snage 0,5 megavata, koji koristi energiju vetra, i šest rešenja za privremeni status povlašćenog proizvođača koji trenutno zauzimaju 35,450 megavata slobodnog kapaciteta predviđenih za vetroelektrane.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE, A NISTE OBAVESTILI ČITALAŠTVO, JE, KOLIKO KOŠTA kWh TAKO PROIZVEDEN I ZAŠTO JE SKUPLJI OD „NORMALNOG“, A, ZA KOJE VEĆ PLAĆAMO, DODATNO!!!??? POGLEDAJTE RAČUN ZA STRUJU, MOLIM VAS!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz