• Otvorena privredna manifestacija ZrBizNet u Hali „Medison“

    Treću privrednu manifestaciju ZrBizNet danas je, u zrenjaninskoj Hali „Medison“, svečano otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.   Pre otvaranja manifestacije ZrBizNet, Igor Mirović, Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, presekli su vrpcu i na novoizgrađenoj atletskoj stazi na stadionu u Karađorđevom parku.   -Zadovoljstvo mi je da otvorim sajam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvorena privredna manifestacija ZrBizNet u Hali „Medison“

    Treću privrednu manifestaciju ZrBizNet danas je, u zrenjaninskoj Hali „Medison“, svečano otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

     

    Pre otvaranja manifestacije ZrBizNet, Igor Mirović, Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, presekli su vrpcu i na novoizgrađenoj atletskoj stazi na stadionu u Karađorđevom parku.

     

    -Zadovoljstvo mi je da otvorim sajam u Zrenjaninu na kojem je više od 200 izlagača iz naše zemlje ali i drugih zemalja. Danas sam obišao i velike poslove koji su pokrenuti ovde, radove na kanalu Begej, prvu fazu rekonstukcije stadiona a naredne godine krenućemo u drugu fazu. Napredak u Zrenjaninu vidi se u privredi, zdravstvu, školstvu…Zrenjanin je do pre samo neku godinu imao 12000 nezaposlenih a danas je taj broj nešto veći od četiri hiljade. Domaće i strane kompanije ovde investiraju i Zrenjanin se, kao centar Banata, menja na bolje i vuče i druge. To se vidi i na manifestaciji ZrBizNet – ocenio je Mirović, prilikom otvaranja privredne manifestacije ZrBizNet. On je najavio i velike infrastrukturne radove na toku Begeja, kako bi se on učinio plovnim od Zrenjanina do Temišvara.

     

     

     

    -Mi ćemo u narednim danima imati razgovore sa lokalnim samoupravama, pa i sa Zrenjaninom, o ulaganjima u infrastrukturu u lokalu, za izgradnju prečistača, lokalnih vodovodnih i kanalizacionih mreža – poručio je Mirović.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je u obraćanju prisutnima na otvaranju sajma, da je u Zrenjaninu mnogo toga učinjeno na privlačenju investitora.

     

    -Mislim da nam ne ide loše, samo u poslednje dve i po godine otvoreno je više od 4500 novih radnih mesta. Rade se hale u zoni jugoistok ali i u zoni Bagljaš, očekujemo izgradnju hale kompanije „Linglong Tire“, koja je već započela pripremne radove – podsetio je gradonačelnik Janjić, na otvaranju sajma.

     

     

    Privredna manifestacija ZrBizNet okuplja privrednike i preduzetnike sa teritorije Srbije ali i zemalja okruženja, radi stvaranja i negovanja poslovnih kontakata. Organizatori manifestacije su Grad Zrenjanin, Unija poslodavaca Zrenjanin, Regionalna privredna komora srednjobanatskog okruga i Opšte udruženje preduzetnika. Generalni pokrovitelj sajma je kompanija PerSu, a među partnerima je i AD „Dijamant“. Među brojnim domaćim izlagačima su i učesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Mađarske.

     

    Evo i kompletnog programa manifestacije:

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin