• OSTALA PUSTOŠ IZA NOVOG GAZDE

    Radnici upućeni na „plaćeno odsustvo, a ni redovne plate još nisu dobili

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ŽITIŠTE – Sasvim je moguće da je pile koje je u pogonima bivšeg „Agroživa“ (poslednje dve godine „Mibrasa“) zaklano 28. decembra i poslednje iz ove klanice.

    agroziv
    Pogoni „Agroživa“ u Žitištu

    Opreme i kamiona u ovom žitištanskom preduzeću nema, odneli ih poverioci, plin i telefon isključeni su odavno, a više nema ni struje. I struja bi zbog neplaćanja dužeg od godnu dana već bila isključena da opštinsko rukovodstvo nije najavljivalo neke investitore, nezvanično saznajemo. Radnici su poslati prvo na petnaestodnevno plaćeno odsustvo, a i ono je u međuvremenu produženo do kraja marta. „Mibrasa“ praktično više nema.

    Kakvo plaćeno odsustvo, pa nisu nam isplaćene ni plate koje smo zaradili – kažu bivši radnici. – Direktori „Mibrasa“ ne pojavljuju se mesecima u Žitištu. Opremu su odneli poverioci po izvršnim rešenjima, na konto duga koji je „Mibras“ imao prema kikindskom preduzeću „Turbo gas“. Šta dalje, niko ne zna, vajkaju se radnici.

    Zaposleni iz preduzeća „Mibras BG“ tako su se pridružili onim stotinama Žitištana koji su pre nešto manje od dve godine ostali ispred fabričkih kapija kada je beogradska firma sa dva zaposlena, „Mibras BG“, uz pomoć stečajnog upravnika i uz pomoć svog obezbeđenja ušla u pogone „Agroživa“. Tada kao zakupac, a u međuvremenu „Mibras BG“ je postao i vlasnik. Radnici se nadaju da će njihov slučaj, neisplaćene plate, neregulisano zdravstveno osiguranje, socijalni program, rešavati Vlada.

    A čemu se nadaju vlasnici „Mibras BG“? U nekoliko navrata pokušali smo da saznamo nešto više od direktora Vladimira Lazića. Na poznati telefon nije se javljao. A u pokušaju da možda dođemo do nekog drugog kontakta, pretragom po internetu, na ukucano Vladimir Lazić, pojavi se, između ostalog, i da je osoba pod tim imenom zauzimala visoku poziciju u PKB-u. I gle čuda, i tamo se nešto dešavalo, a da ima veze sa firmom „Turbo gas“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija