Ekonomija Vesti Zrenjanin

Oko sto radnika danas se vratilo u proizvodne pogone fabrike “Šinvoz”

Šinvoz
Foto: Zoran Bogaroški

U pogonima zrenjaninske fabrike za proizvodnju i remont šinskih vozila „Šinvoz“ od danas je oko 100 radnika. To je polovina od ukupnog broja zaposlenih na proizvodnim linijama. Što se tiče neproizvodnog dela, deo zaposlenih koji to može i dalje radi od kuće.

 

– Mi smo radili i protekla dva meseca, ali u smanjenom obimu, a od danas polako vraćamo u funkciju proizvodne linije. U pogonima je stotinak radnika, od ukupno 200. Ostali su na godišnjem, odnosno plaćenom odmoru. Kada će se situacija u potpunosti normalizovati zavisi od naših partnera – kaže za portal zrenjaninski.com Radomir Miljuš, direktor fabrike „Šinvoz“.

 

Prema rečima Miljuša, jedna od tri proizvodne linije je u direktnoj vezi sa poslovnim partnerom iz Francuske.

 

– Stručnjaci iz Francuske žele direktno da nadziru proizvodnju, tako da će pokretanje ove linije direktno zavisiti od toga kada francuski stručnjaci mogu da doputuju u Srbiju. Prema nekim najavama, to neće biti pre jula – ističe Miljuš.

 

Pročitajte još: Isplata 100 evra pomoći počinje ranije nego što je prvobitno najavljeno

 

U prethodna dva meseca bilo je problema i sa snabdevanjem repromaterijalom iz uvoza i zastoja u plaćanju, te povratak zaposlenih u punom kapacitetu zavisi i od normalizacije u ovim segmentima.

 

– Oni koji su na svojim radnim mestima u potpunosti poštuju mere zaštite koje su važile i do sada, ali i nove epidemiološke preporuke – zaključuje Radomir Miljuš.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM