Ekonomija YTOP

OGLAŠENA PRODAJA POSLOVNE ZGRADE U IZGRADNJI

Sedište Prekršajnog suda

ZRENJANIN – Stečajni upravnik zrenjaninskog preduzeća za inženjering, automatizacije merenja, elektroenergetiku i informatiku “Mering” Dragica Arsić oglasila je prodaju imovine ovog preduzeća javnim prikupljanjem ponuda.

Sedište “Meringa” je u Maloj varoši

Predmet prodaje je poslovna zgrada u izgradnji, u Zrenjaninu, na zemljištu površine 720 kvadratnih metara. Zgrada se nalazi na uglu Nemanjine i Bulevara oslobođenja, a procenjena vrednost iznosi više od 94 miliona dinara. Rok za otkup prodajne dokumentacije je 19. januar 2017. godine, a krajnji rok za dostavljanje ponuda 23. januar, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Stečaj u “Meringu” je otvoren pre godinu i po dana, a razlog za uvođenje stečajnog postupka je blokada računa i finansijska nelikvidnost preduzeća u dužem periodu.

– Preduzeće je učestvovalo u mnogim značajnim projektima u Republici Srbiji i bilo je lider na polju regulacije i merenja. Međutim, poslednjih godina nastaju problemi u poslovanju, pre svega zbog nemogućnosti naplate potraživanja od velikih kupaca, što je imalo za posledicu neizmirivanje dospelih obaveza, kako prema zaposlenima, tako i prema dobavljačima i javnim preduzećima – objasnila je stečajna upravnica “Meringa” Dragica Arsić na pripremnom ročištu.

Račun “Meringa” je u blokadi od 2012. godine, što je dovelo do toga da firma posluje sa gubitkom i da ostane bez radne snage i poslova. A samo dve godine ranije, 2010. “Mering” je ostvario neto dobitak od preko 33 miliona dinara, dok je svake naredne godine beležio gubitke.

Podeli članak
sinovoz
FAM