Ekonomija YTOP

ODLOŽENA PRODAJA POKRETNE IMOVINE BRODOGRADILIŠTA

brodogradiliste-sipjard-bomeks

PERLEZ – Prodaja pokretne imovine brodogradilišta „Bomeks šipjard“ iz Perleza, koja je bila zakazana za danas, odložena je za period od mesec dana, zbog privremenog sporazuma između dužnika i poverioca, potvrdio je za portal zrenjaninski.com izvršitelj Dragan Nikolić, koji je i oglasio prvu prodaju.

Imovina brodogradilišta ponuđena je na prodaju prvi put i to radi namirenja potraživanja preduzeća specijalizovanog za izvođenje antikorozione zaštite „Hatra“ iz Beograda.

U ranije objavljenom oglasu je navedeno da se na prodaju nude velike mašine, kranovi, mostni kranovi, toranjske dizalice i prese starosti do deset godina. Vrednost pojedinačnih mašina kreće se od 1,5 do 7,5 miliona dinara, ali, kako stoji  u oglasu, zbog interesa dužnika, sve mašine će se prodavati kao celina, a procenjena ukupna vrednost iznosi blizu 103 miliona dinara. Naime, procenjeno je da je najbolje da se deo imovine brodogradilišta proda kao celina, kako ne bi bila ugrožena njena radna namena, a time bi i cena preostalih pokretnih stvari bila manja

Izvršitelj je ukazao da na pokretnim stvarima postoji založno pravo prvog reda u korist Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije.

S obzirom na to da je u pitanju prva prodaja, da je došlo do nje, imovina bi bila prodavana za 60 odsto od procenjene vrednosti.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz