• Obuka za kozmetičarke u Zrenjaninu, ovaj posao može biti veoma unosan

    U organizaciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin trenutno se realizuju dve obuke namenjene nezaposlenim ženama. Jedna je obuka za kozmetičarke, koju pohađa pet osoba, a druga je za gerontodomaćice, u koju je uključeno deset polaznica.   Obuka za kozmetičarke namenjena je nezaposlenim ženama koje žele profesionalno da se osposobe za pružanje kozmetičkih usluga. Tokom 540 nastavnih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Obuka za kozmetičarke u Zrenjaninu, ovaj posao može biti veoma unosan

    U organizaciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin trenutno se realizuju dve obuke namenjene nezaposlenim ženama. Jedna je obuka za kozmetičarke, koju pohađa pet osoba, a druga je za gerontodomaćice, u koju je uključeno deset polaznica.

     

    Obuka za kozmetičarke namenjena je nezaposlenim ženama koje žele profesionalno da se osposobe za pružanje kozmetičkih usluga. Tokom 540 nastavnih časova, polaznice će preći 11 obaveznih modula. Ishod ovog kursa biće stečena znanja iz oblasti kozmetičkih tretmana lica i tela, tretmana depilacije i epilacije, korektivnih metoda lica, manikira, pedikira, profesionalnog šminkanja. Obuka se realizuje po programu  rada Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu.

     

    Kurs koji je počeo 7. oktobra trajaće 90 radnih dana, odnosno do februara 2020. godine. Izvođači obuke su „Mokrogorska škola menadžmenta“ i „Narodni univerzitet Niš“. Kurs se realizuje u kozmetičkom salonu „Koko 023“ iz Zrenjanina.

     

    Nina Đurić, vlasnica ovog salona i edukatorka na obuci, ističe da će polaznice naučiti sve što jedan kozmetičar treba da zna. Počevši od pedikira i manikira, preko tretmana lica do šminkanja.

     

    – Nijedna od polaznica do sada se nije susretala sa poslom kozmetičara, te su im ovo bazična znanja. Zato smo i krenuli od znanja iz dermatologije, a zatim iz kozmetologije – objašnjava Đurić.

     

    obuka za kozmetičarke

     

    Polaznice govore afirmativno o obuci

     

    Za ovako temeljnu i sadržajnu četvoromesečnu obuku važno je da polaznice budu motivisane i spremne da steknu znanja i veštine dovoljne za obavljanje samostalne delatnosti.

     

    – Veoma sam zadovoljna. Obuka teče postepeno i imamo dovoljno vremena da naučimo i vežbamo. Edukatorka je predana poslu – iznosi utiske Dragana Đurđević, jedna od polaznica.

     

    I Nevenka Bašić afirmativno govori o obuci.

     

    – Radila sam 30 godina u „Agroživu“, a 2016. godine sam postala tehnološki višak. Nisam uspevala da nađem adekvatno zaposlenje, a imam afiniteta prema kozmetici. Baš sam želela da naučim taj posao. Nadam se da ću, zahvaljujući ovoj obuci, ovladati poslom u potpunosti – kazala je Bašić.

     

    Ambicija polaznica je da otvore sopstvene salone. Srećna okolnost je da će po završetku kursa imati mogućnost da apliciraju na konkursu za program za samozapošljavanje. Edukatorka ih ohrabruje u ovoj nameri.

     

    – Potrebe za kozmetičarima uvek je bilo i biće. Moji klijenti su i muškarci i žene, i tražene su različite usluge – navodi Nina Đurić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]