• NOVOSADSKI ADVOKAT ZATRAŽIO UVOĐENJE STEČAJA U FABRIKU „BISER“

    KUMANE – Novosadski advokat Božidar Beronja podneo je zrenjaninskom Privrednom sudu zahtev za pokretanje stečaja u kumanačkoj fabrici kućne hemije „Biser“. Razlozi za pokretanje stečaja, prema navodima Beronje, su blokiran račun ovog preduzeća već 420 dana, nemogućnost daljeg poslovanja, a prema informacijama koje Beronja ima, kompletna imovina „Bisera“ prodata je prinudnim putem 17. januara ove godine. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVOSADSKI ADVOKAT ZATRAŽIO UVOĐENJE STEČAJA U FABRIKU „BISER“

    KUMANE – Novosadski advokat Božidar Beronja podneo je zrenjaninskom Privrednom sudu zahtev za pokretanje stečaja u kumanačkoj fabrici kućne hemije „Biser“.

    biser kumane

    Razlozi za pokretanje stečaja, prema navodima Beronje, su blokiran račun ovog preduzeća već 420 dana, nemogućnost daljeg poslovanja, a prema informacijama koje Beronja ima, kompletna imovina „Bisera“ prodata je prinudnim putem 17. januara ove godine.

    Sudija privrednog suda Ljiljana Popov zakazala je za 20. mart ročište na kom će biti ispitani razlozi za pokretanje stečaja.

    „Biser“ je nekad bio fabrika od koje je živelo celo selo. Bio je u problemima poslednjih petnaestatak godina, a naročito posle privatizacije. Iako je u pogonima bilo između 50 i 70 radnika koji su proizvodili tečnost za sudove i omekšivač kao robnu marku za „Metro“, zaposleni  nisu dobijali redovnu platu, a napravljeni dugovi nisu vraćani.

    Šta je tačno prodato 17. januara sada je teško reći, jer je i u međuvremenu bilo nekoliko prodaja po privatnim tužbama.

    „Biser“, inače, raspolaže sa 7.000 kvadrata proizvodnog prostora, ima svoju trafo stanicu, bunar, agregate, i još osam hekatara zemljišta pogodnog za svaku namenu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija