• Novobečejska fabrika „Polet“ investirala 550.000 evra u nove robote

    Fabrika za proizvodnju crepa „Polet“ iz Novog Bečeja, koja se od 2003. godine nalazi u sastavu hrvatske „Nexe grupe“, investirala je 550.000 evra u automatsku liniju sa robotima za razlaganje i pakovanje paleta, kao i za razlaganje vagona sa suvim poluproizvodom, u pogonu „Stražilovo“ u Sremskim Karlovcima.   „Projekat ugradnje robota sproveden je u skladu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novobečejska fabrika „Polet“ investirala 550.000 evra u nove robote

    Fabrika za proizvodnju crepa „Polet“ iz Novog Bečeja, koja se od 2003. godine nalazi u sastavu hrvatske „Nexe grupe“, investirala je 550.000 evra u automatsku liniju sa robotima za razlaganje i pakovanje paleta, kao i za razlaganje vagona sa suvim poluproizvodom, u pogonu „Stražilovo“ u Sremskim Karlovcima.

     

    „Projekat ugradnje robota sproveden je u skladu sa zahtevima tržišta za kontinuiranim povećanjem kvaliteta proizvoda, ali i uz sve veću potražnju za blokovima velikog formata, to jest termo blokovima“, saopštila je novobečejska kompanija „Polet“.

     

    Novo ulaganje doprineće proširenju proizvodnog asortimana na ovoj proizvodnoj liniji. Sada će, uz klasični blok, moći da se proizvodi i termo blok. Omogućena je i proizvodnja kanalica uz dva i po puta veći kapacitet nego što je to bilo do sada u proizvodnim pogonima „Poleta“.

     

    Pročitajte još: Internet oglašavanje spas za male proizvođače

     

    „Ovaj projekat samo je nastavak politike ulaganja i poboljšanja procesa i uslova rada u svim fabrikama „Nexe grupe“ u Srbiji. „Polet“ iz Novog Bečeja je fabrika sa više od sto godina tradicije i kvaliteta u proizvodnji crepa. Od 2003. godine, kada je ušla u sastav „Nexe grupe“, pa sve do danas, u nju je uloženo gotovo 38 miliona evra“, kažu u kompaniji.

     

    „Polet“ zapošljava ukupno 358 radnika

     

    „Polet“ u svojoj fabrici „Stražilovo“ u Sremskim Karlovcima proizvodi opeku. Poznat je kao najveći proizvođač cigle i prvi proizvođač termo bloka velikog formata u Srbiji. Fabrika zapošljava ukupno 358 radnika. U fabrici crepa u Novom Bečeju zaposlena su 254 radnika, a u fabrici cigle „Stražilovo“ 104 radnika.

     

    Poslovni sistem „Nexe grupa“ je regionalni proizvođač građevinskog materijala (cementa, betona, agregata, cigle, crepa i keramike). Ima fabrike u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. U 2019. godini grupa je ostvarila konsolidovane prihode od prodaje u iznosu 137.562.227 evra, što je rast od 7,6 odsto u odnosu na 2018. godinu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]