Ekonomija

NOVI PREDSEDNIK ZRENJANINSKOG POSLOVNOG KRUGA

Stari i novi predsednik - Steva Kočalka i Dragoljub Bjeloglav

ZRENJANIN – Na godišnjoj sednici Skupštine „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, članovi ovog udruženja su tajnim izjašnjavanjem izabrali Dragoljuba Bjeloglava za novog predsednika ZREPOK-a. Dosadašnjem predsedniku Stevi Kočalki istekao je mandat od dve godine.

 

predsednik
Stari i novi predsednik – Steva Kočalka i Dragoljub Bjeloglav

 

Bjeloglav je, inače, jedan od osnivača ZREPOK-a, a od osnivanja udruženja bio je član Izvršnog odbora. Osnovnu školu je završio u Međi, a srednju u Zrenjaninu. Potom svoje školovanje nastavlja na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i stiče zvanje diplomiranog inženjera za razvoj mašinske struke. Zajedno sa bratom 1997. osniva samostalnu trgovinsku radnju „BB“, koja kupovinom Društvenog preduzeća „Velež“ iz Žitišta u procesu privatizacije prerasta u „BB Trade“ AD. U okviru ove kompanije danas posluju javnosti dobro poznati „Persu marketi“.

 

Već 1998. Bjeloglav osniva preduzeće „Company BB“ koje se sada bavi proizvodnjom mesnih i mlečnih prerađevina. Bjeloglav sa svojom porodičnom kompanijom zapošljava ukupno 900 radnika, dobitnik je više nagrada i priznanja za uspešan porodični biznis i izuzetne menadžerske veštine. Osnivač je i Domaćeg trgovačkog lanca DTL.

 

Pored predsednika, na decembarskoj Skupštini ZREPOK-a izabran je i novi sastav Izvršnog odbora kojeg sada čine Budimir Jovanović (zamenik predsednika), Dragan Vidaković i dosadašnji predsednik Steva Kočalka.

 

Novi član ZREPOK-a Željko Isakov

 

„Izborom novog predsednika i članova Izvršnog odbora naše udruženje dokazuje da ga karakterišu osnovna načela demokratije u pogledu prava izbora, principa zamenjivosti i smenjivosti. Ovom odlukom, Skupština želi da pokaže i jedinstvo članstva i kontinuitet u delovanju bez obzira ko vodi i predstavlja organizaciju. Članovi su naročito ponosni na činjenicu da su i nakon osam godina od osnivanja, sedam od devet osnivača i dalje aktivni članovi u radu udruženja i da je ZREPOK bogatiji za dva nova člana. U 2015. godini udruženju je pristupio Borislav Umićević, dok je od juče novi član Željko Isakov, osnivač i vlasnik firme „ISCO“ doo“, navodi se u saopštenju „Zrenjaninskog poslovnog kruga“.

 

Osim odluke o izboru novog predsednika i članova Izvršnog odbora, na Skupštini je jednoglasno prihvaćen predlog da za novog prijatelja ZREPOK-a bude izabran Roman Bugar, osnivač Zrenjaninske filharmonije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz