• NOVI PREDSEDNIK ZRENJANINSKOG POSLOVNOG KRUGA

    ZRENJANIN – Na godišnjoj sednici Skupštine „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, članovi ovog udruženja su tajnim izjašnjavanjem izabrali Dragoljuba Bjeloglava za novog predsednika ZREPOK-a. Dosadašnjem predsedniku Stevi Kočalki istekao je mandat od dve godine.     Bjeloglav je, inače, jedan od osnivača ZREPOK-a, a od osnivanja udruženja bio je član Izvršnog odbora. Osnovnu školu je završio u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI PREDSEDNIK ZRENJANINSKOG POSLOVNOG KRUGA

    ZRENJANIN – Na godišnjoj sednici Skupštine „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, članovi ovog udruženja su tajnim izjašnjavanjem izabrali Dragoljuba Bjeloglava za novog predsednika ZREPOK-a. Dosadašnjem predsedniku Stevi Kočalki istekao je mandat od dve godine.

     

    predsednik
    Stari i novi predsednik – Steva Kočalka i Dragoljub Bjeloglav

     

    Bjeloglav je, inače, jedan od osnivača ZREPOK-a, a od osnivanja udruženja bio je član Izvršnog odbora. Osnovnu školu je završio u Međi, a srednju u Zrenjaninu. Potom svoje školovanje nastavlja na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ i stiče zvanje diplomiranog inženjera za razvoj mašinske struke. Zajedno sa bratom 1997. osniva samostalnu trgovinsku radnju „BB“, koja kupovinom Društvenog preduzeća „Velež“ iz Žitišta u procesu privatizacije prerasta u „BB Trade“ AD. U okviru ove kompanije danas posluju javnosti dobro poznati „Persu marketi“.

     

    Već 1998. Bjeloglav osniva preduzeće „Company BB“ koje se sada bavi proizvodnjom mesnih i mlečnih prerađevina. Bjeloglav sa svojom porodičnom kompanijom zapošljava ukupno 900 radnika, dobitnik je više nagrada i priznanja za uspešan porodični biznis i izuzetne menadžerske veštine. Osnivač je i Domaćeg trgovačkog lanca DTL.

     

    Pored predsednika, na decembarskoj Skupštini ZREPOK-a izabran je i novi sastav Izvršnog odbora kojeg sada čine Budimir Jovanović (zamenik predsednika), Dragan Vidaković i dosadašnji predsednik Steva Kočalka.

     

    Novi član ZREPOK-a Željko Isakov

     

    „Izborom novog predsednika i članova Izvršnog odbora naše udruženje dokazuje da ga karakterišu osnovna načela demokratije u pogledu prava izbora, principa zamenjivosti i smenjivosti. Ovom odlukom, Skupština želi da pokaže i jedinstvo članstva i kontinuitet u delovanju bez obzira ko vodi i predstavlja organizaciju. Članovi su naročito ponosni na činjenicu da su i nakon osam godina od osnivanja, sedam od devet osnivača i dalje aktivni članovi u radu udruženja i da je ZREPOK bogatiji za dva nova člana. U 2015. godini udruženju je pristupio Borislav Umićević, dok je od juče novi član Željko Isakov, osnivač i vlasnik firme „ISCO“ doo“, navodi se u saopštenju „Zrenjaninskog poslovnog kruga“.

     

    Osim odluke o izboru novog predsednika i članova Izvršnog odbora, na Skupštini je jednoglasno prihvaćen predlog da za novog prijatelja ZREPOK-a bude izabran Roman Bugar, osnivač Zrenjaninske filharmonije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]