• NOVI MOMENTI U POSTUPKU PRODAJE BRODOGRADILIŠTA „BEGEJ“

    ZRENJANIN – Novi momenti u postupku prodaje zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ u stečaju – Odbor poverilaca se sastao i odlučio da stavi van snage odluku od 15. septembra i da od beogradske firme „Rubikon Shipping Company“, jedinog zainteresovanog kupca, zatraži dostavljanje nove ponude. Ovo je portalu zrenjaninski.com saopštila stečajna upravnica ovog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić, uz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI MOMENTI U POSTUPKU PRODAJE BRODOGRADILIŠTA „BEGEJ“

    ZRENJANIN – Novi momenti u postupku prodaje zrenjaninskog brodogradilišta „Begej“ u stečaju – Odbor poverilaca se sastao i odlučio da stavi van snage odluku od 15. septembra i da od beogradske firme „Rubikon Shipping Company“, jedinog zainteresovanog kupca, zatraži dostavljanje nove ponude.

    Brodogradilišta „Begej“

    Ovo je portalu zrenjaninski.com saopštila stečajna upravnica ovog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić, uz ogradu da je usmeno obaveštena o odluci Odbora poverilaca, i da joj u pismenom obliku još nije dostavljena.

    Svi članovi Odbora poverilaca nisu prihvatili ponudu beogradske firme. U međuvremenu, dva člana Odbora dala su ostavke i sada se čeka da se sastav ovog tela kompletira. Sve što će se dalje dešavati zavisi od odluke Odbora poverilaca kada bude u punom sastavu i odluči o ponudi. Kako će na odluku Odbora poverilaca reagovati iz beogradske kompanije, regionalnog lidera u rečnom transportu hemikalija i naftnih derivata, saznaćemo uskoro.

    Ova kompanija je prilikom prodaje brodogradilišta 14. septembra ponudila za pokretnu imovinu firme u stečaju 21 milion dinara, a nakon toga poboljšala ponudu na 96 miliona dinara. Svi članovi Odbora poverilaca nisu prihvatili ponudu beogradske firme a, u međuvremenu, dva člana Odbora dala su ostavke, pa se čekalo da se sastav ovog tela kompletira.

    U „Rubikon Shipping Company“ ističu da im je u planu da brodogradilište “Begej” bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote od 14 plovila kojom raspolaže.

    Čak i u slučaju kupovine brodogradilišta „Rubikon Shipping Company“ neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti već samo njegov korisnik.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija