Ekonomija YTOP

NOVI CIKLUS PROGRAMA „POKRENI SE ZA POSAO“

ZRENJANIN – Predstavljanje novog ciklusa nacionalnog programa „Pokreni se za posao“, koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije, održaće se u utorak, 17. januara, u 12 časova, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

Prezentaciji mogu prisustvovati sva zainteresovana lica koja tek planiraju da pokrenu sopstveni posao ili oni koji imaju već registrovan posao koji žele da unaprede.

Program „Pokreni se za posao“ sprovodi nevladina organizacija ENECA iz Niša u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije „Filip Moris“. Program se uspešno realizuje još od 2009. godine i u okviru njega je do sada podržano 606 klijenata iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga.

Kroz program „Pokreni se za posao“ dodeljuju se bespovratna sredstva u vrednosti od 250.000 dinara za kupovinu opreme za pokretanje i/ili unapređenje sopstvenog biznisa, kao i stručne i poslovne obuke za klijente i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva.

Za sedam godina realizovanja programa „Pokreni se za posao“ podržani su preduzetnici iz 114 gradova i opština, pri čemu je iz Zrenjanina pristiglo 167 prijava, a podržano je 9 preduzetnika.

Konkurs je otvoren do 31. januara. Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam prijavni formular za konkurs mogu se naći na sajtovima www.pokrenisezaposao.rs i www.eneca.org.rs

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.