• Novares proširio proizvodne pogone, posao za još radnika

    Ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su otvorili proširene proizvodne pogone francuske kompanije „Novares“, koja posluje u Zrenjaninu.   Ovom investicijom „Novares“, koji se bavi izradom komponenti za autoindustriju, uvećao je celokupni prostor fabrike za jednu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novares proširio proizvodne pogone, posao za još radnika

    Ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić svečano su otvorili proširene proizvodne pogone francuske kompanije „Novares“, koja posluje u Zrenjaninu.

     

    Ovom investicijom „Novares“, koji se bavi izradom komponenti za autoindustriju, uvećao je celokupni prostor fabrike za jednu trećinu, uključujući čistu sobu sa kapacitetom od jedan milion delova godišnje. Fabričko proširenje od 3.000 kvadratnih metara je opremljeno poslednjom tehnologijom i robotima, uključujući i pet presa za brizganje i čistu sobu za dve nove proizvodne linije koje će proizvoditi komponente motora, koristeći tehnologije infracrvenog zavarivanja, automatskog ugrađivanja komponenti i metode za proveru curenja. Projekat proširenja je vredan 5.250.000 evra i sproveden je uz podršku Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije.

     

    Novares

     

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

     

    – U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalni razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama – rekao je Mirović, zahvalivši se rukovodstvu „Novaresa“ na odluci da proširi proizvodnju.

     

    On je izjavio da je u proširenju fabrike „Novares“ učestvovala i Pokrajinska vlada, obezbedivši 200.000 evra za subvencije za nova radna mesta, kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine.

     

    – Praksu subvencionisanja novih radnih mesta pokrenuli smo osnivanjem Razvojne agencije Vojvodine i Pokrajinska vlada će i u budućnosti nastaviti sa tim subvencijama, u još većem obimu – istakao je Mirović.

     

    Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ovom prilikom da je 2017. u Zrenjaninu zaposleno 3.000 radnika, a ove godine 1.600, te dodao da će se dolaskom najveće grinfild investicije u Zrenjanin, kineske kompanije „Šandong Linlong“, taj trend i nastaviti.

     

    – To su važne vesti koje pokazuju koliko se naša zemlja promenila i samo ovako obezbeđujemo budućnost našoj deci – rekao je Mali.

     

    Novares

     

    Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni je dodao da su francuska preduzeća sve prisutnija na ovim prostorima jer su Srbija i AP Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje.

     

    Kompanija „Novares“, inače, proizvodi kompleksne plastične delove za automobilsku industriju: delove za eksterijer i enterijer, ukrase za telo automobila i delove za motor. „Novares“ će u ovoj fabrici u 2019. godini povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 190 na 240. Fabrika snabdeva delovima nekoliko najvažnijih kupaca na ovom području uključujući Fiat, PSA Group, Jaguar Land Rover, Suzuki i Dačiju.

     

    – Zrenjaninska fabrika je pokazala izuzetan učinak i kvalitet te je ovo proširenje rezultat našeg poverenja u ovu fabriku kao i našu posvećenost da što bolje opslužujemo naše kupce u regionu u kom posluju. Srbija postaje sve važnija kao središte automobilske industrije, što odražava i naše povećano prisustvo u zemlji – rekao je Pjer Bule, iz kompanije „Novares“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija