• Nova nagrada Slobodnoj zoni

    ZRENJANIN – Slobodnoj zoni u Zrenjaninu dodeljena je nagrada „Brand Leader Award“ na Biznis konferenciji „Transport i logistika jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona“, koja je uz pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, održana u beogradskom „Sava centru“. Ovo je druga nagrada koja je pripala Slobodnoj zoni, pošto ju je FDI magazin „Fajnenšel tajmsa“ prošle godine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Slobodnoj zoni posluje 13 firmi
    U Slobodnoj zoni posluje 13 firmi

    ZRENJANIN – Slobodnoj zoni u Zrenjaninu dodeljena je nagrada „Brand Leader Award“ na Biznis konferenciji „Transport i logistika jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona“, koja je uz pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, održana u beogradskom „Sava centru“. Ovo je druga nagrada koja je pripala Slobodnoj zoni, pošto ju je FDI magazin „Fajnenšel tajmsa“ prošle godine proglasio najboljom u Evropi po podsticajima za investitore.

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da su priznanja pokazatelj da se vrednuje višegodišnji rad lokalne samouprave na privlačenju investitora.

    -To je posledica rada naše gradske administarcije, koja pokušava da ispromoviše Zrenjanin kao dobro mesto za ulaganje. Nisu samo nagrade rezultat tih aktivnosti, nego i pregovori sa dve turske kompanije, jednom nemačkom i jednom ruskom. Samo ova poslednja iskazala je spremnost da investira blizu osam miliona evra u izgradnju pogona u prehrambenoj industriji – rekao je Janjić i napomenuo da će javnost vrlo brzo saznati o kojim kompanijama se radi.

    Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević najavio je da će rezultat pregovora sa investitorima biti uskoro vidljiv, jer od donošenja odluke o ulaganju do same realizacije posla prođe između 12 i 15 meseci.

    U Slobodnoj zoni Zrenjanin trenutno posluje 13 kompanija, od toga 11 na prvobitnoj lokaciji, a preostale dve, koje su se naknadno priključile, u zrenjaninskim industrijskim zonama. Slobodna zona nudi izuzeće od carina prilikom uvoza i izvoza sirovina, kao i opreme koja će se koristiti, ali i materijala za infrastrukturu, te povlastice pri korišćenju stranih fonoda. Time se preduzećima koja posluju u okviru nje značajno smanjuju troškovi, čak i do 40 odsto.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija