• NOVA KOREJSKA FABRIKA U INDUSTRIJSKOJ ZONI

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, primio je u posetu ambasadora Republike Koreje Ju Deđonga, sa delegacijom, a potom je održan radni sastanak u kabinetu gradonačelnika. Jedna od tema razgovora bila je najava skorog dolaska i gradnje fabrike korejske kompanije „Essex“.     – Imali smo konkretne razgovore, jer u martu, kako sada […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVA KOREJSKA FABRIKA U INDUSTRIJSKOJ ZONI

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, primio je u posetu ambasadora Republike Koreje Ju Deđonga, sa delegacijom, a potom je održan radni sastanak u kabinetu gradonačelnika. Jedna od tema razgovora bila je najava skorog dolaska i gradnje fabrike korejske kompanije „Essex“.

     

    Gradonačelnik Čedomir Janjić i ambasador Ju Deđong
    Gradonačelnik Čedomir Janjić i ambasador Ju Deđong

     

    – Imali smo konkretne razgovore, jer u martu, kako sada stvari stoje, polagaćemo kamen temeljac za novu korejsku fabriku u našoj industijskoj zoni. To je dobra vest, a razgovarali smo i o prihvatanju drugih investitora iz ove zemlje. Iskoristili smo priliku i da ispromovišemo našu industrijsku zonu, koju proširujemo za 550 hektara, po čemu se ističemo u Srbiji – naglasio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da grad ima izuzetno kvalitetnu ponudu za investitore.

     

    On je naglasio da su pregovori sa korejskim investitorom odavno započeli i da su sada otklonjene sve prepreke, pored ostalog zahvaljujući i podršci Vlade Republike Srbije.

     

    – U planu je proizvodnja bakarne žice, za elektromotore, planirano je zapošljavanje 200 radnika, a investicija je vredna preko 30 miliona evra – precizirao je Janjić.

     

    Zahvaljujući se gradonačelniku Zrenjanina na prijemu, ambasador Ju Deđong je naglasio da ga raduje činjenica da grad na Begeju ima kvalitetne lokacije za investiranje, uz dobru saobraćajnu infrastrukturu, koja podrazumeva i železnički i vodni saobraćaj.

     

    – Zahvaljujući angažovanju gradonačelnika i njegovog tima, Zrenjanin je pripremio veoma dobru ponudu i podsticaje za investitore, a ovde se susrećemo i sa kvalitetnom radnom snagom, što ovaj grad čini veoma privlačnim za direktne strane investicije – istakao je korejski ambasador.

     

    On je rekao da mu je poznato da je Zrenjanin u prošlosti bio jak industrijski centar, što je još jedna pogodnost za potencijalne ulagače.

     

    – Kompanija koja dolazi u Zrenjanin bavi se visokom tehnologijom i biće to dodatni podsticaj i nova mogućnost za veliki napredak ovog grada. Drago mi je i što smo konstatovali da ima mnogo prostora i za dolazak drugih korejskih kompanija – zaključio je ambasador Ju Deđong.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. …koja podrazumeva i železnički i vodni saobraćaj…. ovaj naš priča o prugama iz doba Marije Terezije i kakvom vodnim saobraćaju u Zrenjaninu… pa mi rečnu marinu nemamo…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]