Ekonomija

Nova investicija vredna pola miliona evra, posao za stotinu radnika!

Eos Matriks

Predstavnici kompanija „Eos Matriks“ iz Beograda i „Feitiansuje“ iz Novih Banovaca potpisali su danas, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, kupoprodajni ugovor po kome će novi investitor preuzeti proizvodne pogone preduzeća „Begej plast“ u Perlezu.

 

Ugovor su potpisali direktor kompanije „Feitiansuje“ Haiou Liu i zamenica generalnog direktora „Eos Matriksa“ Jelena Jović.

 

Kako je rečeno ovom prilikom, kineska kompanija koja je preuzela pogone u Perlezu, a koji su bili u vlasništvu „Eos Matriksa“, bavi se izradom proizvoda od plastike i ovo je prva investicija u Evropi. Ukupna vrednost investicije u hale i opremu biće oko 500.000 evra, a planiramo je da u periodu od tri godine bude zaposleno ukupno stotinu radnika.

 

Kompanija će se, kako je rečeno prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, baviti reciklažom i proizvodnjom raznih artikala od plastike, kao što su cevi, creva i drugo, i izvoziće proizvode u zemlje Evropske unije, kao što su Nemačka i Italija, ali i u Ameriku i Japan.

 

– Naš cilj je da što pre započnemo proizvodnju i da počnemo sa obukom zaposlenih. Sva tehnologija će biti nova i posebno će se voditi računa o zaštiti životne sredine – kazao je Haiou Liu.

 

Jelena Jović je ocenila da potpisivanje ovog ugovora predstavlja veoma važan korak za razvoj lokalne samouprave.

 

– Nama je veoma drago što kao nemački investitor možemo biti deo jedne ovakve investicije. Kompanija „Eos Matriks“ je na tržištu Srbije prisutna punih 14 godina i vrlo smo aktivni. Upravo ovakve transakcije su kruna našeg delovanja – istakla je Jović, uz napomenu da kroz ovakve projekte kompanija pospešuje razvoj preduzetništva i saradnju sa domaćim i inostranim investitorima.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, ocenio je da je u pitanju dobra vest za sve Zrenjanince, a posebno za meštane Perleza.

 

– Dobili smo prave investitore u starom pogonu firme „Begej plast“ i nadam se da će vrlo brzo krenuti i realizacija same investicije. Očekujemo novih stotinu radnih mesta u Perlezu što, morate priznati, nije svakodnevnica da se u jednom selu otvara toliko radnih mesta – naglasio je Janjić.

 

On je dodao da je ovo dokaz da lokalna samouprava ne dovodi investitore samo u zrenjaninske industrijske zone, već i u druge krajeve, s ciljem da zaposli i radnike po selima.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM