• Nova investicija vredna pola miliona evra, posao za stotinu radnika!

    Predstavnici kompanija „Eos Matriks“ iz Beograda i „Feitiansuje“ iz Novih Banovaca potpisali su danas, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, kupoprodajni ugovor po kome će novi investitor preuzeti proizvodne pogone preduzeća „Begej plast“ u Perlezu.   Ugovor su potpisali direktor kompanije „Feitiansuje“ Haiou Liu i zamenica generalnog direktora „Eos Matriksa“ Jelena Jović.   Kako je rečeno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nova investicija vredna pola miliona evra, posao za stotinu radnika!

    Predstavnici kompanija „Eos Matriks“ iz Beograda i „Feitiansuje“ iz Novih Banovaca potpisali su danas, u Gradskoj kući u Zrenjaninu, kupoprodajni ugovor po kome će novi investitor preuzeti proizvodne pogone preduzeća „Begej plast“ u Perlezu.

     

    Ugovor su potpisali direktor kompanije „Feitiansuje“ Haiou Liu i zamenica generalnog direktora „Eos Matriksa“ Jelena Jović.

     

    Kako je rečeno ovom prilikom, kineska kompanija koja je preuzela pogone u Perlezu, a koji su bili u vlasništvu „Eos Matriksa“, bavi se izradom proizvoda od plastike i ovo je prva investicija u Evropi. Ukupna vrednost investicije u hale i opremu biće oko 500.000 evra, a planiramo je da u periodu od tri godine bude zaposleno ukupno stotinu radnika.

     

    Kompanija će se, kako je rečeno prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, baviti reciklažom i proizvodnjom raznih artikala od plastike, kao što su cevi, creva i drugo, i izvoziće proizvode u zemlje Evropske unije, kao što su Nemačka i Italija, ali i u Ameriku i Japan.

     

    – Naš cilj je da što pre započnemo proizvodnju i da počnemo sa obukom zaposlenih. Sva tehnologija će biti nova i posebno će se voditi računa o zaštiti životne sredine – kazao je Haiou Liu.

     

    Jelena Jović je ocenila da potpisivanje ovog ugovora predstavlja veoma važan korak za razvoj lokalne samouprave.

     

    – Nama je veoma drago što kao nemački investitor možemo biti deo jedne ovakve investicije. Kompanija „Eos Matriks“ je na tržištu Srbije prisutna punih 14 godina i vrlo smo aktivni. Upravo ovakve transakcije su kruna našeg delovanja – istakla je Jović, uz napomenu da kroz ovakve projekte kompanija pospešuje razvoj preduzetništva i saradnju sa domaćim i inostranim investitorima.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, ocenio je da je u pitanju dobra vest za sve Zrenjanince, a posebno za meštane Perleza.

     

    – Dobili smo prave investitore u starom pogonu firme „Begej plast“ i nadam se da će vrlo brzo krenuti i realizacija same investicije. Očekujemo novih stotinu radnih mesta u Perlezu što, morate priznati, nije svakodnevnica da se u jednom selu otvara toliko radnih mesta – naglasio je Janjić.

     

    On je dodao da je ovo dokaz da lokalna samouprava ne dovodi investitore samo u zrenjaninske industrijske zone, već i u druge krajeve, s ciljem da zaposli i radnike po selima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]