• NIS počinje istraživanja nafte i gasa na teritoriji tri sela oko Zrenjanina

    Kompanija NIS, u sklopu istraživanja nalazišta nafte i gasa, polovinom maja počinje geofizička istraživanja na području tri sela na teritoriji Grada Zrenjanina.   Predstavnici NIS-a, inače, danas u Gradskoj upravi u Zrenjaninu predali sva neophodna odobrenja i saglasnosti za izvođenje radova.   -Naša kompanija, u sklopu redovnih geoloških istraživanja, planirala je izvođenje projekta koji je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIS počinje istraživanja nafte i gasa na teritoriji tri sela oko Zrenjanina

    Kompanija NIS, u sklopu istraživanja nalazišta nafte i gasa, polovinom maja počinje geofizička istraživanja na području tri sela na teritoriji Grada Zrenjanina.

     

    Predstavnici NIS-a, inače, danas u Gradskoj upravi u Zrenjaninu predali sva neophodna odobrenja i saglasnosti za izvođenje radova.

     

    -Naša kompanija, u sklopu redovnih geoloških istraživanja, planirala je izvođenje projekta koji je nazvan „3D seizmička istraživanja Turija 4“, koji obuhvata i područje mesnih zajednica Taraš, Elemir i Aradac. Na toj teritoriji su ovakva istraživanja, većeg obima, rađena pre nekoliko godina, kada smo obuhvatili i sam grad Zrenjanin. Radove počinjemo 15. maja od Taraša a aktivnosti na teritoriji grada Zrenjanina u potpunosti će biti završeni do polovine juna – precizirala je Gorica Mandić, direktor sektora za geološka istraživanja, Blok „Istraživanja i proizvodnja“ kompanije NIS, uz napomenu da će radove izvoditi „Seizmički servisi“ NIS-a. Ona napominje da ova kompanija  poseduje sve neophodne dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa za izvođenje ovih radova i da će se tokom projekta poštovati svi ekološki i bezbedonosni standardi.

     

    Gorica Mandić naglasila je da je pre nekoliko godina prilikom istraživanja korišćen drugi tip opreme a da NIS ovaj put raspolaže najsavremenijom tehnikom, savremenom bežičnom tehnologijom, i da će šteta koja može eventualno nastati, minimalna.

     

    -Bez obzira na to, sva šteta koja bude nastala u toku radova, biće isplaćena vlasnicima poseda u roku od tri do deset dana – naglasila je Mandićeva. Kod utvrđivanja štete sačinjava se zapisnik koji se potpisuje i od strane vlasnika poseda, kao i predstavnika kompanije NIS.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Pljačka se nastavlja. Naši vlastodršci i dalje se ne bore za grad i interese građana. To što dobijamo od naftne rente je čista mizerija i lakrdija. umesto da se bore za povraćaj Naftagas-a Zrenjaninu i za obeštećenje grada, oni samo aminuju direktive iz Beograda. Samo ću spomenuti, da je Zrenjanin bio bogat grad kada je Naftagas bio u Zrenjaninu i kada je novac od eksploatacije nafte i gasa u većem delu ostajao gradu i njegovim građaniima. Tada smo imali sve, od sporta do kulture, infrastrukture itd. Ovi današnji vlastodršci to ne vide ili neće da vide i ništa ne preduzimaju po tom pitanju. Na našim prirodnim resursima bogate se drugi a mi smo sve siromašniji. Samo napred!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija