Ekonomija

NIS: Ima posla za zavarivače

ZRENJANIN – U Gradskoj kući u Zrenjaninu održana je konferencija kojom je obeležen završetak projekta „Edukacijom do posla“ koji su realizovali NIS, Ministarstvo omladine i sporta, lokalna samouprava i Viša tehnička škola, a koji je imao za cilj obuku kadrova deficitarnih zanimanja za kojima postoji potreba u kompaniji.

Završna konferencija u Gradskoj kući
Završna konferencija u Gradskoj kući

Svim polaznicima koji su uspešno završili kompletnu obuku za zavarivače i pomoćne radnike na remontnim i bušećim postrojenjima dodeljeni su sertifikati o stečenoj kvalifikaciji. U program je bilo uključeno gotovo 100 polaznika, a 15 obučenih pomoćnih radnika za rad na remontnim postrojenjima već je dobilo priliku da se zaposli u kompaniji NIS.

Program obuke obuhvatio je kombinovanu teorijsku i praktičnu edukaciju, u trajanju od mesec dana. Teorijska nastava je realizovana u decembru protekle godine, a najuspešniji polaznici, njih 52, nastavili su sa praktičnom obukom.

Kompanija NIS se u ovoj program uključila kako bi obezbedila obučene kadrove iz oblasti naftnog biznisa koji odgovaraju potrebama posla i na ovaj način pružila šansu mladima za rad u jednoj od najuspešnijih kompanija u regionu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.