• NIKO NIJE ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU „JUGOREMEDIJE“

    ZRENJANIN – Zrenjaninska Fabrika lekova „Jugoremedija“ nije prodata, a za juče zakazana prodaja, oglašena je neuspelom. To je za portal zrenjaninski.com potvrdio Radovan Savić, stečajni upravnik.     – U zakonskom roku niko nije otkupio dokumentaciju ni uplatio depozit, što znači da prodaja nije uspela – rekao je Savić.   Prodaja javnim nadmetanjem, inače, trebalo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIKO NIJE ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU „JUGOREMEDIJE“

    ZRENJANIN – Zrenjaninska Fabrika lekova „Jugoremedija“ nije prodata, a za juče zakazana prodaja, oglašena je neuspelom. To je za portal zrenjaninski.com potvrdio Radovan Savić, stečajni upravnik.

     

    jugoremedija

     

    – U zakonskom roku niko nije otkupio dokumentaciju ni uplatio depozit, što znači da prodaja nije uspela – rekao je Savić.

     

    Prodaja javnim nadmetanjem, inače, trebalo je da se održi juče, u podne.

     

    Procenjena vrednost fabrike bila je blizu 3,9 milijardi dinara. To je cena za industrijski kompleks fabrike, pripadajuću opremu, jedan stan, 28 vozila, inventar… U imovinu je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

     

    Takođe, u procenjenu vrednost uključeni su i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje „Jugoremedija“ poseduje kompletan tehnološki postupak.

     

    Da slučaj „Jugoremedija“ nije jednostavan govori i činjenica da je Privredni sud u Zrenjaninu pre nekoliko dana postavio privremenog zastupnika, advokata Gordanu Popov, tuženoj firmi – Društvo za promet na veliko i malo export-import „Multi“ iz Prizrena. U pitanju je još jedna parnica koju zrenjaninska fabrika lekova u stečaju vodi, a Popov će zastupati interese prizrenske firme, dok se njihov punomoćnik ne pojavi na sudu.

     

    A koji su naredni koraci u slučaju „Jugoremedije“ odlučiće stečajni organi: stečajni upravnik, stečajni sudija i odbor poverilaca. Hoće li to biti zakazivanje nove prodaje ili nešto drugo, jasnije će biti u narednih mesec dana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Tuga. Sto duze cekamo , oprema ce propadati i biti izvan vremenskog toga.
      Dolaze novi uredjaji.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija