Ekonomija YTOP

NIKO NIJE ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU “JUGOREMEDIJE”

jugoremedija

ZRENJANIN – Zrenjaninska Fabrika lekova “Jugoremedija” nije prodata, a za juče zakazana prodaja, oglašena je neuspelom. To je za portal zrenjaninski.com potvrdio Radovan Savić, stečajni upravnik.

 

jugoremedija

 

– U zakonskom roku niko nije otkupio dokumentaciju ni uplatio depozit, što znači da prodaja nije uspela – rekao je Savić.

 

Prodaja javnim nadmetanjem, inače, trebalo je da se održi juče, u podne.

 

Procenjena vrednost fabrike bila je blizu 3,9 milijardi dinara. To je cena za industrijski kompleks fabrike, pripadajuću opremu, jedan stan, 28 vozila, inventar… U imovinu je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

 

Takođe, u procenjenu vrednost uključeni su i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje “Jugoremedija” poseduje kompletan tehnološki postupak.

 

Da slučaj “Jugoremedija” nije jednostavan govori i činjenica da je Privredni sud u Zrenjaninu pre nekoliko dana postavio privremenog zastupnika, advokata Gordanu Popov, tuženoj firmi – Društvo za promet na veliko i malo export-import “Multi” iz Prizrena. U pitanju je još jedna parnica koju zrenjaninska fabrika lekova u stečaju vodi, a Popov će zastupati interese prizrenske firme, dok se njihov punomoćnik ne pojavi na sudu.

 

A koji su naredni koraci u slučaju “Jugoremedije” odlučiće stečajni organi: stečajni upravnik, stečajni sudija i odbor poverilaca. Hoće li to biti zakazivanje nove prodaje ili nešto drugo, jasnije će biti u narednih mesec dana.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM