• NIKO NEĆE DA KUPI „LEGUS ENERGY“ NI PO NIŽOJ CENI

    PERLEZ – Perlesko preduzeće „Legus energy“ ni iz trećeg pokušaja nije uspelo da dobije novog vlasnika, izjavio je za portal zrenjaninski.com Vasilije Jovanović, stečajni upravnik.     Prodaja „Legusa“ kao pravnog lica trebalo je da se obavi 22. januara, ali zainteresovanih za otkup dokumentacije i učešće na javnom nadmetanju nije bilo.   „Legus energy“ se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NIKO NEĆE DA KUPI „LEGUS ENERGY“ NI PO NIŽOJ CENI

    PERLEZ – Perlesko preduzeće „Legus energy“ ni iz trećeg pokušaja nije uspelo da dobije novog vlasnika, izjavio je za portal zrenjaninski.com Vasilije Jovanović, stečajni upravnik.

     

     

    Prodaja „Legusa“ kao pravnog lica trebalo je da se obavi 22. januara, ali zainteresovanih za otkup dokumentacije i učešće na javnom nadmetanju nije bilo.

     

    „Legus energy“ se prodavao „ucelo“, sa proizvodnom halom, kompletnom opremom i trafo stanicama. Početna cena u ovoj trećoj prodaji bila je 27 miliona dinara.

     

    Preduzeće „Legus energy“, dok je radilo, proizvodilo je pelet i briket za grejanje.

     

    U finansijskim problemima je od 2013. godine kada je u potpunosti obustavilo plaćanje, a stečaj je pokrenulo preduzeće „Eos matrix“ iz Beograda, kojem je stečajni dužnik ostao dužan oko 500.000 evra. U trenutku pokretanja stečaja, pre tačno godinu dana, račun perleskog preduzeća bio je u blokadi na 65 miliona dinara.

     

    Prva prodaja „Legusa“ pokušana je avgusta prošle godine, ali je očigledno da je tadašnja cena od 49 miliona dinara bila previsoka za potencijalne kupce. Sada je cena skoro prepolovljena, ali zainteresovanih nema.

     

    – Šta ćemo dalje, odlučiće najveći poverilac „Eos matrix“ i stečajni sudija – kaže Jovanović. – Rokova za odlučivanje nema, a da li će biti pokušana još jedna prodaja, ili će se ići na neposrednu nagodbu, videćemo.

     

    Beogradski „Eos matrix“ je najveći poverilac „Legusa“, a zatim slede EPS, Poreska uprava i manji broj bivših radnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija