• NEZAPAMĆENO INTERESOVANjE ZA WEBIZ KONFERENCIJU: Kako od bakinih kiflica, zahvaljujući internetu, napraviti biznis

    Popunjeni svi smeštajni kapaciteti u gradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Ovogodišnja, četvrta po redu Webiz konferencija, koja je svečano otvorena danas, u 17 časova, u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, oborila je sve rekorde u broju predavača i posetilaca.

    Prepuna sala hotela "Vojvodina"
    Prepuna sala hotela „Vojvodina“

    Zanimljiva predavanja o mogućnostima koje pruža IT sektor, kao i o načinima poslovanja na internetu i široko rasprostranjenim društvenim mrežama, privukla su goste iz svih krajeva Srbije.

    – Četvrtu godinu zaredom obaramo rekord po broju posetilaca. Prošle godine, tokom četiri dana, imali smo 750 posetilaca, a ove godine ih je preko 850. Već prvog dana vladalo je veliko interesovanje mladih i medija za ovaj događaj – rekao je organizator Webiz konferencije Vladimir Kovač.

    Zanimljiv je podatak da su zahvaljujući Webiz konferenciji ovih dana popunjeni svi smeštajni kapaciteti u gradu koji je, bez sumnje, trenutno centar IT industrije u Srbiji.

    – Tokom poslednje četiri godine dosta se toga dešavalo u Zrenjaninu u ovoj oblasti. Otvorene su nove IT kompanije, potpisani su ugovori sa Tehničkim fakultetom i Visokom tehničkom školom strukovnih studija, a jedan od naših partnera, novosadska kompanija Vega IT, baš na Webiz konferenciji je ekskluzivno najavila otvaranje svog predstavništva u Zrenjaninu. Ovaj grad se prepoznaje kao veliki izvor visokoobrazovanih mladih ljudi kojima samo treba pružiti šansu – naglasio je Kovač.

    Vladimir Kovač
    Vladimir Kovač

    Po rečima Kovača, konferencija je programski podeljena na tri celine, tako da se prvog dana predstavljaju predavači čiji je cilj da motiviše slušaoce pozitivnim primerima. Drugog dana reč imaju uspešne IT kompanije, a trećeg se priča o preduzetnicima koji su uspeli zahvaljujući internetu.

    Prvo predavanje u nedelju održaće čovek koji je, iako programer, stvorio firmu koja proizvodi kiflice po bakinom receptu i zahvaljujući društvenim mrežama i komunikaciji na njima ostvario izuzetno veliki uspeh – objasnio je Kovač.

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić je ocenio da je Webiz konferencija veoma značajan događaj i da je postao brend ovog grada.

    – Svake godine beleži se sve veći broj predavača i posetilaca. Konkretan rezultat koji je postignut u razvoju IT sektora jeste otvaranje tri nove kompanije koje posluju u ovoj oblasti. Dve su otvorene prošle godine i zapošljavaju ukupno 40 mladih programera. Njihove potrebe su mnogo veće, što nas raduje i daje motiv da realizujemo projekte doedukacije i osposobljavanja programera za potrebe ovih, ali i drugih kompanija – naglasio je Radišić.

    Zanimljiva predavanja privukla publiku
    Zanimljiva predavanja privukla publiku

    On je istakao da će treća IT kompanija biti otvorena narednih dana u Zrenjaninu.

    – Svakako da je za ukupan razvoj IT sektora veoma važna Webiz konferencija. Ona je značajna i za kompanije koje se bave drugim poslovima. Imamo potvrdu mnogih preduzetnika da su zahvaljujući učešću na Webiz konferenciji stekli prijatelje i poslovne partnere sa kojima i danas posluju – istakao je Radišić i dodao da ovaj događaj, takođe, služi za promociju grada, s obzirom na to da okuplja goste ne samo iz zemlje nego i regiona.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]