• Nema rešenja za preduzeće „Branko Gleđa“ ni posle više eksperimenata

    U Srbiji postoji više desetina preduzeća koja i dalje imaju većinski društveni kapital, iako je društvena svojina odavno ukinuta. Na tom spisku nalazi se i jedno iz okoline Zrenjanina.   U pitanju je Društveno preduzeće „Branko Gleđa“ iz Banatskog Višnjićeva, i nalazi se u statusu preduzeća koje je u procesu analize i pripreme javnog poziva. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nema rešenja za preduzeće „Branko Gleđa“ ni posle više eksperimenata

    U Srbiji postoji više desetina preduzeća koja i dalje imaju većinski društveni kapital, iako je društvena svojina odavno ukinuta. Na tom spisku nalazi se i jedno iz okoline Zrenjanina.

     

    U pitanju je Društveno preduzeće „Branko Gleđa“ iz Banatskog Višnjićeva, i nalazi se u statusu preduzeća koje je u procesu analize i pripreme javnog poziva.

     

    O ovom preduzeću portal zrenjaninski.com pisao je u nekoliko navrata. Šta se sada dešava, odgovor smo potražili od direktora „Branka Gleđe“ Vojina Trkulje.

     

    – Posle nekoliko eksperimenata, rešenje za nas još nije pronađeno i poslednjih godinu i više ne dešava se ništa – kaže Trkulja. – Obrađujemo zemlju koja je u našem posedu, pšenicu smo zasejali na 70 hektara, što je otprilike trećina površina koju obrađujemo. Radno je angažovano pet radnika, ističe Trkulja.

     

    Prošle godine na oko 200 hektara bili su posejani pšenica, kukuruz i soja, usev je skinut, a ono što nije zasejano pšenicom uzorano je i čeka se prolećna setva.

     

    Hoće li do tada status poslednjeg društvenog preduzeća na teritoriji srednjeg Banata biti rešen, ostaje da se vidi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija