Ekonomija

Nazire se kraj stečajnog postupka u zrenjaninskom „Autobanatu“

Autobanat

Sudeći prema izveštaju stečajnog upravnika Slobodana Sudarova, stečajni postupak u zrenjaninskom „Autobanatu“ je pred okončanjem. Naime, rešenje o zaključenju je doneto, ali ono nije pravnosnažno.

 

Rešavanju stečaja koji je otvoren krajem 2010. godine prethodila je odluka Odbora poverilaca o otpisu potraživanja  na osnovu udela u drugim ćerkama firmama, u Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli i Šapcu, u iznosu od 189 miliona dinara, kao i otpis potraživanja na nekretninama u Kovilovu u iznosu od blizu 18 miliona dinara.

 

Potraživanja su otpisana, kako stoji u izveštaju stečajnog upravnika, zbog nepotpune imovinsko – pravne dokumentacije i nemogućnosti da se dokaže vlasništvo.

 

Zanimljivo je da Sudarov u svom izveštaju spominje i vlasništvo nad autobuskom stanicom u Zrenjaninu.

 

Naime, po novom zakonu, autobuska stanica mora imati licencu a da bi se dobila licenca potrebno je da stanica bude u vlasništvu preduzeća koje obavlja prevoz. Stanica nije u vlasništvu „Net busa“, koji je dobio privremenu licencu za obavljanje usluga. Kako će se ta situacija dalje razvijati ostaje da se vidi, s obzirom na to da, kako i Sudarov u svom izveštaju navodi, zakon izričito propisuje da stanica mora biti u vlasništvu preduzeća koje pruža stanične usluge.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz