Ekonomija

Nazire se kraj stečajnog postupka u zrenjaninskom “Autobanatu”

Autobanat

Sudeći prema izveštaju stečajnog upravnika Slobodana Sudarova, stečajni postupak u zrenjaninskom “Autobanatu” je pred okončanjem. Naime, rešenje o zaključenju je doneto, ali ono nije pravnosnažno.

 

Rešavanju stečaja koji je otvoren krajem 2010. godine prethodila je odluka Odbora poverilaca o otpisu potraživanja  na osnovu udela u drugim ćerkama firmama, u Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli i Šapcu, u iznosu od 189 miliona dinara, kao i otpis potraživanja na nekretninama u Kovilovu u iznosu od blizu 18 miliona dinara.

 

Potraživanja su otpisana, kako stoji u izveštaju stečajnog upravnika, zbog nepotpune imovinsko – pravne dokumentacije i nemogućnosti da se dokaže vlasništvo.

 

Zanimljivo je da Sudarov u svom izveštaju spominje i vlasništvo nad autobuskom stanicom u Zrenjaninu.

 

Naime, po novom zakonu, autobuska stanica mora imati licencu a da bi se dobila licenca potrebno je da stanica bude u vlasništvu preduzeća koje obavlja prevoz. Stanica nije u vlasništvu “Net busa”, koji je dobio privremenu licencu za obavljanje usluga. Kako će se ta situacija dalje razvijati ostaje da se vidi, s obzirom na to da, kako i Sudarov u svom izveštaju navodi, zakon izričito propisuje da stanica mora biti u vlasništvu preduzeća koje pruža stanične usluge.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM