• NAŠI SMO: Domaći trgovinski lanac PerSu pokrenuo novi projekat

    Domaći trgovinski lanac PerSu pokrenuo je projekat pod nazivom „Naši smo“, koji predviđa novi model saradnje sa lokalnim proizvođačima.   PerSu sada ima 140 prodajnih objekata na velikom broju lokacija, a zapošljava čak 900 radnika, naglasila je u uvodnom delu predstavljanja projekta rukovodilac marketinga u ovoj kompaniji Sloboda Milivojev. Ona je podsetila i da je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAŠI SMO: Domaći trgovinski lanac PerSu pokrenuo novi projekat

    Domaći trgovinski lanac PerSu pokrenuo je projekat pod nazivom „Naši smo“, koji predviđa novi model saradnje sa lokalnim proizvođačima.

     

    PerSu sada ima 140 prodajnih objekata na velikom broju lokacija, a zapošljava čak 900 radnika, naglasila je u uvodnom delu predstavljanja projekta rukovodilac marketinga u ovoj kompaniji Sloboda Milivojev. Ona je podsetila i da je PerSu među osnivačima i članovima trgovinskog klastera „Domaći trgovinski lanac“ (DTL), u okviru kojeg posluje 600 prodavnica na teritoriji cele Srbije.

     

    – Cilj ove akcije je da dodatno motivišemo, osnažimo i podstaknemo lokalni razvoj i saradnju, tako što ćemo pružiti priliku proizvođačima iz našeg regiona da olakšano plasiraju svoje proizvode u našim marketima. Jednako važan cilj je da našim kupcima ponudimo kvalitetne, zdrave i sveže proizvode, jer je projekat prevashodno usmeren na proizvođače svežih prehrambenih proizvoda – kaže jedan od direktora i vlasnika kompanije „BB trade“ Darko Bjeloglav, u okviru koje posluje i PerSu, napominjući da je plan da danas pokrenuti projekat dugoročno zaživi.

     

    U tu svrhu pokrenut je i sajt „Naše, nama vredno“, na kojem će biti sva obaveštenja za zainteresovane.

     

    Bjeloglav je najavio i skoro otvaranje novog distributivnog centra, kojim će snabdevanje i plasman proizvoda lokalnih proizvođača biti još uspešniji.

     

    – Nudimo relaksirane uslove saradnje i mnogo povoljnije ugovore a lokalnim proizvođačima svakodnevno će biti na raspolaganju tim ljudi u našoj kompaniji – najavio je Darko Bjeloglav.

     

    I Dragoljub Bjeloglav, koji u kompaniji ima isti status kao i njegov brat Darko, izrazio je optimizam u pogledu razvoja ovog projekta.

     

    – Dobri parametri, a to je pre svega rast prometa u odnosu na prošlu godinu od deset posto, kao i rast broja zaposlenih i uvećanje fonda za zarade, daju razloga za optimizam. Raduje i porast broja porodilja koje rade u našoj firmi a koji je za godinu dana čak 15 posto, što govori o sigurnosti radnika koji su kod nas zaposleni – naglasio je Dragoljub Bjeloglav, uz napomenu da je firma uplatila PDV na godišnjem nivou od 133 miliona dinara a oko180 miliona otišlo je u budžet Republike po osnovu isplaćenih zarada, uz još 20 miliona lokalnih doprinosa.

     

    Vlasnici i menadžment kompanije PerSu ističu da ovakvi oblici saradnje nikako ne znače da će ovaj trgovinski lanac zapostaviti sopstvenu proizvodnju, koju je već razvio.

     

    PerSu

     

    A prvi potpisani ugovor u okviru novog projekta braća Bjeloglav potpisala su sa vlasnicom renomirane mlekare „Mokrin – mlek“ Bojkom Plavšić, koja je naglasila da su ovakvi oblici saradnje jedan od načina za opstanak malih domaćih proizvođača.

     

    – Naša roba stizaće do daleko većeg broja kupaca, po znatno nižoj ceni isporuke. Osim toga, mi ne moramo da gubimo vreme oko plasmana i možemo da se posvetimo unapređenju proizvodnje. Takođe, pronašli smo model za olakšice i za 300 dobavljača sirovina za moju mlekarsku proizvodnju – napominje Plavšić.

     

    Ona podseća da je sir koji proizvodi „Mokrin-mlek“ već decenijama na tržištu a da se sada pojavljuju i novi proizvodi, koji će kroz saradnju sa kompanijom PerSu mnogo lakše dospevati do potrošača.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]