Ekonomija YTOP

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ O BROJU NEZAPOSLENIH U SREDNJEM BANATU

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

ZRENJANIN – Krajem marta u srednjem Banatu je, prema zvaničnim podacima, 16.647 lica bilo bez posla. Od tog broja skoro polovina – 8.120, su žene.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

 

U odnosu na kraj prošle godine, broj nezaposlenih je manji za 291, pokazuje analiza koju je sačinio Momčilo Nikolčić, v.d. predsednika Regionalne privredne komore Zrenjanin.

 

Najveće smanjenje zabeležila je opština Žitište – 3,3 odsto, sledi Zrenjanin – 2,8% i Nova Crnja 1,4 odsto. Povećanje nezaposlenosti beleži Sečanj, dok je u Novom Bečeju situacija ista kao i prethodne godine.

 

Na evidenciji nezaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Zrenjanin, nalazi se 1.036 lica sa visokom školskom spremom.

 

Skoro trećina nezaposlenih – 5.144 , ima više od 50 godina.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Zaista imamo stručno i uspešno rukovodstvo grada a evo i slike za to. Koliko je nezaposlenih a njih to ne dotiče niti im mnogo smeta. Oni se bave raznoraznim budalaštinama i nebulozama, umesto da jure nove investitore ali ozbiljne i prave a ne tra la la investitore. Tu je i ministar Goran pa bi bilo umesno da i on nešto pripomogne. Ali, čini se da ništa od toga nema. Njima je lepo, vozikaju se i slikaju /toliko se nije slikao ni pokojni Sloba/ a plata ide. Baš uživaju ovi naši preletači i presvlakači a nama je svakim danom sve lepše bez posla!

  • Slazem se sa Nikolom u potpunosti. A subvencije za samozaposljavanje biraju kome ce da daju a ne onome kome treba i ko hoce da se mukom sam skine sa njihovog dnevnog reda. Vazno da dele pare za nove traktore. Ja jos nisam videla da neko od poljoprivrednika vozi stari traktor a svi ih vec imaju.

sinovoz
FAM