• NAJBOLJI SMO U PODSTICANJU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

    NOVI SAD – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je danas na Novosadskom sajmu diplomu „Najbolji u energetici“, koja je Gradu Zrenjaninu pripala kao najuspešnijoj lokalnoj zajednici u podsticanju energetske efikasnosti i primeni obnovljivih izvora energije.     Diploma je Janjiću uručena na Međunarodnim danima energetike i investicija, koji su počeli danas u Kongresnom centru Novosadskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJBOLJI SMO U PODSTICANJU ENERGETSKE EFIKASNOSTI

    NOVI SAD – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je danas na Novosadskom sajmu diplomu „Najbolji u energetici“, koja je Gradu Zrenjaninu pripala kao najuspešnijoj lokalnoj zajednici u podsticanju energetske efikasnosti i primeni obnovljivih izvora energije.

     

    Pokrajinska vlada
    Foto: Pokrajinska vlada

     

    Diploma je Janjiću uručena na Međunarodnim danima energetike i investicija, koji su počeli danas u Kongresnom centru Novosadskog sajma, a koje je svečano otvorio ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

     

    Zrenjanin je, inače, „Grad prijatelj“ ovogodišnje manifestacije i tim povodom gradonačelnik Janjić je potpisao ugovor o pokroviteljstvu Novosadskog sajma.

     

    – Zrenjanin dosta toga čini u oblasti energetske efikasnosti, ali i generalno što se tiče investicija. Promovisali smo grad kao dobro mesto za investiranje, prepolovili smo broj nezaposlenih u odnosu na 2012. godinu, i sa 12.000 taj broj je pao na ispod 6.000. Sarađujemo odlično i sa Pokrajinom, a naročito sa Vladom Republike Srbije, i već ovog meseca očekujemo početak realizacije velike investicije iz Južne Koreje” – kazao je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Opet nebuloze i prodavanje magle.nije mi poznato šta je to gosn.Janjić uradio da bi dobio ovu nagradu. Sigurno je da se on ne razume u obnovljive izvore energije pa je s toga još čudnije da se takva priznanja dodeljuju laicima. Naravno, iza toga stoje partijske instrukcije a što se podvodi pod mlaženje prazne slame. Do sada mu je nije palo na pamet da postavi pitanja svojima u Beogradu radi obeštećenja Zrenjanina za svakodnevnu pljačku nafte i gasa. To ne sme da uradi pošto bi izgubio svoj posao i privilegije.

    2. Da li ugovor o pokroviteljstvu znači da će naš opljačkani i uništeni Zrenjanin finasirati Novosadski sajam ? Zar Novi Sad nije dovoljno oteo od Zrenjanina počev od Naftagasa pa nadalje . . . .

    3. Pitajte vlastelu koliko je grad učestvovao u pljački građana na cenama grejanja i naduvanim isporukama toplotne energije. Pitajte koliko su bespovratnih sredstava ili kredita sa minimalnim kamatama dali građanima za utopljavanje fasada na stambenim objektima a koliko za raznorazne kolektore. Pitajte koliko naplaćuju takse za bušenje i eksploataciju bunara namenjih za toplotne pumpe. Itd, itd, itd…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija