• NAJAVLJEN ŠTRAJK U „RADIJATORU“

    Predstavnici sindikata očekuju da će postići dogovor sa menadžmentom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NAJAVLJEN ŠTRAJK U „RADIJATORU“

    ZRENJANIN – Radnici zrenjaninskog „Radijatora“ najavili su štrajk za petak, 22. april, ukoliko ne postignu dogovor sa poslovodstvom oko isplate zaostalih zarada.

    radijator
    Pogoni „Radijatora“

    Predsednik Samostalnog sindikata u „Radijatoru“ Željko Šojić kaže za portal „Zrenjaninski“ da zaposleni traže isplatu drugog dela januarske zarade, kao i kompletnu februarsku platu.

    – Ljudi imaju bankarske kredite i nemaju načina da ih vraćaju. Nalaze se u teškoj finansijskoj situaciji zbog čega je važno da im zarade budu isplaćene – objašnjava Šojić.

    On ističe da je sa menadžmentom „Radijatora“ načelno dogovoreno da im pre predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika bude isplaćen deo zaostalih zarada. Očekuju da oko 20. aprila dobiju jednu celu platu, a onda kroz nekoliko dana i preostalu polovinu.

    – Proizvodnja u fabrici se odvija, iako je deo radnika upućen na prinudni odmor. Najavljena je i sistematizacija radnih mesta, tako da se očekuje da će oni radnici kojima je ostalo još malo vremena do penzije napustiti fabriku – navodi Šojić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija