Ekonomija

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE: Kolika je nezaposlenost po srednjobanatskim opštinama

ZRENJANIN – Na evidenciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se više od 16.000 osoba, najviše u Zrenjaninu 7.700, a onda slede Novi Bečej 2.739, Žitište 2.126, Sečanj 1.857 i Nova Crnja 1.720. U zrenjaninskoj filijali su, ipak, zadovoljni.

Jedan od prethodnih sajmova zapošljavanja
Jedan od prethodnih sajmova zapošljavanja

– U svakom segmentu smo postigli napredak – kaže Tatjana Mijatović, direktorka zrenjaninske filijale NSZ. – U odnosu na 2014. godinu rast zaposlenosti je za 1,5 odsto veći. Posebno smo zadovoljni rezultatima aktivnih mera, i finansijskih i nefinansijskih. Koristeći mere samozapošljavanja 138 lica je zaposleno, od kojih je dvoje romske nacionalnosti, a jedno osoba sa invaliditetom. Kroz meru novog zapošljavanja, radno je angažovano 148 lica.

Novi konkursi za aktivne mere zapošljavanja aktuelni su od danas. Do posla se može doći i kroz republičke i kroz pokrajinske konkurse. Posebno će se forsirati zapošljavanje mladih osoba do 30 godina i osoba koje su teško zapošljive, kao na primer, one starije od 50 godina i osobe sa invaliditetom. Sve informacije o konkursima zaintresovani mogu dobiti na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili direktno u zrenjaninskoj filijali.

Što se tiče nefinansijskih mera, uskoro u opštinama Žitište i Novi Bečej počinju sa radom potpuno opremljeni Klubovi za traženje posla, a Zrenjanin će dobiti Centar za informisanje i profesionalno savetovanje, istakla je Mijatovićeva.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM