Ekonomija

Na ZrBizNetu i dečja pijaca i zanatski market a biće i degustiranja

zrbiznet

Jedan od ciljeva ovogodišnje međunarodne privredne manifestacije ZrBizNet jeste i promocija preduzetništva među decom i mladima.

Zato su se organizatori manifestacije potrudili da za najmlađe i nešto malo starije pripreme raznovrstan edukativni i zabavni program.

 

 

U četvrtak 20. septembra, osnovnoškolci i srednjoškolci moći će da upoznaju svet virtuelne realnosti, rad 3D štampača i drugih mašina.

 

Prva Dečja pijaca održaće se u Karađorđevom parku u subotu, 22. septembra. Od 10 do 12 sati, mališani će prodavati knjige, igračke i garderobu. Biće organizovano crtanje karikatura, crtanje po licu, naučne radionice, modna revija sportske opreme.

 

U toku trajanja dečje pijace svako dete, posetilac Dečje pijace, potencijalni je dobitnik jedne od sledećih nagrada:

Moto Dane – trotinet

Rafaelo – rođendanska torta, dva vaučera

Stražilovo – dva paketa školskog pribora

Detex – paket (igračka i garderoba)

Greenfield – večera za porodicu i propusnica za igraonicu – vaučer

Didi – sporski dres – vaučer

Didi – komplet trenerke – vaučer

Suvenir 023 – dva paketa dečijih suvenira (jastuk, šolja, peškir, ogledalce).

 

U četvrtak 20. septembra od 12 do 18 časova i u petak 21. septembra od 16 do 21 časova u Karađorđevom parku biće održana degustacija gastronomskih specijaliteta iz različitih regiona Srbije, uz zabavni program.

 

Evo samo dela onoga što organizatori pripremaju, tek da vam čula prorade:

Miša Varenika iz “Čarde na kraju sveta” će kuvati ribllji paprika, ekipa iz Bečeja jagnjeći paprika čobanac, biće tu i svinjskog paprikaša, ekipa “Banatske kuće” kuvaće paprika od divljači, biće i langoša i krutoša…Sve to uz degustaciju domaće rakije, domaćeg vina i piva… Zaboravite na kuvanje i dobro se zabavite, poručuju organizatori.

 

Takođe u Karađorđevom parku i u četvrtak i u petak svoje proizvode predstaviće više od 50 zanatlija iz cele Vojvodine. U petak, market zanatskih proizvoda biće održan u Karađorđevom parku od 16 do 21 sat.

 

 

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM