• NA VIŠE LOKACIJA SE GRADE STAMBENI I POSLOVNI OBJEKTI

    ZRENJANIN  – Građevinska sezona u Zrenjaninu startovala je s prvim lepim danima i u ovom trenutku se radovi odvijaju na nekoliko lokacija. Jedan od najvažnijih poslova za meštane najvećeg grada u Banatu svakako je izgradnja postrojenja za preradu vode. Da su sve aktivnosti usmerene na što skoriji završetak građevinskih radova na izgradnji prečišćivača vode govori […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NA VIŠE LOKACIJA SE GRADE STAMBENI I POSLOVNI OBJEKTI

    ZRENJANIN  – Građevinska sezona u Zrenjaninu startovala je s prvim lepim danima i u ovom trenutku se radovi odvijaju na nekoliko lokacija.

    „Bomist“ gradi stovarište

    Jedan od najvažnijih poslova za meštane najvećeg grada u Banatu svakako je izgradnja postrojenja za preradu vode. Da su sve aktivnosti usmerene na što skoriji završetak građevinskih radova na izgradnji prečišćivača vode govori podatak da posao nije prekidan ni tokom Dana državnosti, kao ni vikendom

    – Završeno je testiranje bazena sirove i pitke vode na vodoizdrživost, nisu zabeležena ni najmanja curenja vode, što znači da su objekti uspešno prošli test i da su spremni za prihvat vode kada postrojenje bude počelo sa radom – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

    Prva privredna investicija koja će uslediti ove godine u Zrenjaninu je stovarište građevinskog materijala, a objekat na parceli površine 13.800 kvadratnih metara podiže zrenjaninsko preduzeće „Bomist“. Gradilište je otvoreno na izlazu iz Zrenjanina, na završetku Železničke ulice, između Plinare i kružne raskrsnice na obilaznici. Ovim će, praktično, „Bomist“ činiti vezu između poslednjih gradskih kuća i industrijske zone „Severozapad – Elemir“, odnosno pogona kompanija „Fulgar“ i „Geze“. U drugoj fazi predviđena je i izgradnja kapaciteta za otkup i skladištenje žitarica, odnosno silosa.

    – Uz stovarište biće izgrađeno i podno skladište, i nadam se da će ovi objekti biti u funkciji ove godine. Plac je kompletno opremljen svim priključcima, od električne energije i telefona, do vodovoda i kanalizacione mreže – ističe Mićo Stanić, jedan od vlasnika ove firme specijalizovane za promet građevinskog materijala, utovar i istovar, kao i usluge građevinskim mašinama.

    Nastavljeni su i radovi na gradilištu trgovinske kompanije „Lidl“, u poslovnoj zoni u ulici Pere Dobrinovića i objekat je gotovo u potpunosti završen, uključujući i prilazne puteve, parking i rasvetu. Kako je ranije najavljeno u toj kompaniji, tokom 2018. godine očekuje se istovremeno otvaranje dvadesetak objekata širom Srbije koji su u različitim fazama gradnje, tako da će „Lidl“ u Zrenjaninu još malo sačekati na otvaranje i početak rada.

    Grade se i stambeni objekti. Počela je izgradnja prve višespratnice u naselju Bagljaš nakon dugo godina, a investitor je novosadsko preduzeće „Home Interpoint“.

    Takođe, radnici preduzeća „GIK Intergradnja Banat grup“, doduše u manjem broju, ponovo se nalaze na gradilištu stambeno – poslovnog objekta “Centar – jug” u Zrenjaninu, pored zgrade Mesne zajednice „Dositej Obradović“. Gradnja tog objekta započeta je još 2008. godine, potom je prekinuta, pa nastavljena krajem 2014. i ponovo prekinuta. Radovi su, ipak, stigli do četvrtog sprata, pa je možda izvesniji i njihov završetak.

    U toku su i završni radovi na još dva stambena objekta u Zrenjaninu – investitor „Maksimović – gradnja“ gradi prvi od dva stambeno – poslovna objekta u ulici Jug Bogdana 4, u naselju Lesnina, dok u ulici Toše Jovanovića 26 preduzeće „Bio – Elektrik“ iz Zrenjanina gradi manji stambeni objekat sa osam stanova i poslovnim prostorom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija