Ekonomija

NA SNIŽENJIMA MAJICE I ZA 50 DINARA!

odeca

Second hand radnje su sve popularnije među srpskim kupcima. Dok su se do pre nekoliko godina u prodavnicama polovne odeće oblačili samo oni sa plićim džepom, danas one predstavljaju pravo mesto za sve ljubitelje šopinga.

second-hand

Sve više ljudi kupuje u ovakvim radnjama i mnogi tabui su razbijeni. Predrasuda je da se u second hand prodavnicama oblače samo siromašni ljudi. Lekari, advokati, profesori, kupuju u ovim buticima, jer mogu da nađu lepe komade po niskim cenama.

U second hand shop u “Vintage” majice koštaju od 300 dinara pa na više , sakoi oko 650 dinara, haljine 600, pantalone 700, suknje 300. A u nekim drugim radnjama u gradu, kada su sniženja, majice se mogu naći za 50 dinara, pantalone za 100, a jakne za 500.

– Mi se snabdevamo isključivo iz veleprodaje, roba se donosi iz Nemačke i sve stvari su prošle tunele za dezinfekciju. Ovde ima dosta kvalitetne i markirane robe robe kao što su Esprit, H&M i Zara. Mi već  četiri godine radimo i imamo redovne mušterije koje nam veruju. Cene uglavom ne menjamo, ali imamo sniženja pred kraj sezone – ispričala je Slavica Veskov iz butika “Vintage”, i dodala da u ostalim buticima sve više ima kineske robe koja je uglavnom sintetička a skupa, tako da se dosta građana odlučuje baš za kupovinu u second hand buticima.

Radnje sa polovnom garderobom u svetu su popularne godinama. U Srbiji je ovaj trend zaživeo tek nedavno, a ekonomska kriza vrtoglavom brzinom povećava njihov broj čak i u centru našeg grada.

second-hand

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM