• MUP raspisao konkurs za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica

    MUP je raspisao konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica. Zainteresovani se mogu prijaviti do 9. aprila.   Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove: da su državljani Republike Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MUP raspisao konkurs za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica

    MUP je raspisao konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica. Zainteresovani se mogu prijaviti do 9. aprila.

     

    Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove: da su državljani Republike Srbije i da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs. Uslov je i da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa. Potrebno je, takođe, da imaju završenu srednju školu.

     

    Važno je i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Među uslovima je i da kandidat poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije. Potrebno je i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

     

    „Pravo učešća na konkursu ima i osoba koja poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položila vozački ispit „C“ kategorije. Obavezna je da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica“, navodi se u saopštenju MUP.

     

    Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtovima Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policijsku obuku.

     

    Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurs.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]