• „MLEKOPRODUKT“ JEDNA OD RETKIH FABRIKA BEZ AFERA

    ZRENJANIN – Jedan od dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za 2016. godinu je i Živanko Radovančev, dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta“. Zrenjaninska mlekara je, upravo zahvaljujući njemu, jedna od retkih fabrika u gradu na Begeju koja je privatizovana bez ikakvih trzavica i afera i koja je, i nakon dolaska novog gazde, nastavila uspešno da posluje. Nažalost, to se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „MLEKOPRODUKT“ JEDNA OD RETKIH FABRIKA BEZ AFERA

    ZRENJANIN – Jedan od dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za 2016. godinu je i Živanko Radovančev, dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta“.

    Živanko Radovančev

    Zrenjaninska mlekara je, upravo zahvaljujući njemu, jedna od retkih fabrika u gradu na Begeju koja je privatizovana bez ikakvih trzavica i afera i koja je, i nakon dolaska novog gazde, nastavila uspešno da posluje. Nažalost, to se ne može reći za „Jugoremediju“, Zrenjaninsku industriju piva, Industriju mesa BEK i mnoge druge ovdašnje privredne kolektive.

    U obrazloženju odluke, komisija za dodelu Nagrada grada Zrenjanina je navela da se Radovančev školovao u Zrenjaninu i Novom Sadu, gde je završio Tehnološki fakultet i kao jedan od najboljih studenata nastavio usavršavanje, prvo kao asistent, a potom i sticanjem zvanja magistra.

    „Želja da stečeno znanje primeni u praksi vraća ga 1974. godine u Zrenjanin, na mesto tehničkog direktora preduzeća „Mlekoprodukt“. U tom uglednom kolektivu ostaje do danas. Prolazeći kroz sve faze transformacije i promene vlasništva, uspeva da u potpunosti očuva i tehnološki unapredi kapacitete preduzeća, zadrži stečeni renome i ugled. Kao vrstan stručnjak u oblasti mlekarske industrije i poljoprivrede u celini, daje doprinos razvoju te izuzetno značajne oblasti u našoj sredini, kao ministar poljoprivrede, kao narodni poslanik u tri mandata, i na odgovornim dužnostima od lokalnog do saveznog nivoa“, navodi se u obrazloženju komisije.

    Pogoni „Mlekoprodukta“

    „Mlekoprodukt“ je, inače, osnovan 1947. godine i u početku je bio orjentisan na prodaju mleka i maslaca i odabranih vrsta sira na lokalnom tržištu. Dinamičniji razvoj kreće porastom količina otkupljenog mleka posle 1970. godine, kada „Mlekoprodukt“ prerasta u jednog od najvećih proizvođača sireva u tadašnjoj Jugoslaviji. U proizvodnju se uvodi kategorija topljenih sireva izgradnjom novog pogona.

    Početkom 90-ih godina, izgradnjom novog pogona za proizvodnju sireva sa pratećim rashladnim prostorom, počinje proizvodnja više vrsta klasičnih polutvrdih i tvrdih sireva.

    Od 2004. godine, udruživanjem sa francuskom kompanijom „Bongrain“, apsolutnim liderom u proizvodnji sirnih specijaliteta, „Mlekoprodukt“ nastavlja uspešan razvoj ka samom vrhu kategorije mlečnih proizvoda u Srbije. Novi gazda je zadržao Živanka Radovančeva na čelu menadžmenta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]