• MLADI ISTRAŽUJU SVOJ BIZNIS

    Jedna od ideja učesnika projekta je otvaranje kulturno – edukativnog klub kafea

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Zahvaljujući projektu „Istraži svoj biznis“, koji realizuje Regionalni edukativni centar u Zrenjaninu, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i partnerstvo, Regionalnog centra Banat, Grada Zrenjanina i Nacionalne službe za zapošljavanje, tridestoro mladih steći će neophodna znanja i veštine za započinjanje sopstvenog biznisa.

    rcr_banat

    – Osnovni cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti na teritoriji celog Banata. Od tridesetoro polaznika, desetoro najboljih poslovnih ideja dobiće mentore, a tri najbolje i finansijsku pomoć za započinjanje posla u vrednosti od 2.000 švajcarskih franaka – kaže Darko Vukić iz Regionalnog edukativnog centra.

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je kazao da lokalna samouprava uvek podržava ovakve projekte, jer je cilj lokalne vlasti da se što više mladih uključi u posao.

    Važni su nam veliki investitori koji zaposle 100 ili 200 ljudi, ali su nam isto tako bitni i ovi, uslovno rečeno mali, koji zaposle sebe – izjavio je Janjić.

    rcr_banat

    Kulturno – edukativni klub kafe ideja je dvadesettrogodišnje diplomirane slikarke Sanje Baranji.

    – Ideja mi je da napravim mesto gde bi se učilo programiranje, veb dizajn, slikanje i vajanje. O biznisu ne znam ništa, jer to u školi i na fakultetima, kakav je moj, ne učimo i zato mi je ovaj projekat veoma koristan – veli Baranji.

    Projekat traje šest meseci, a ukupni budžet je 24.950 švajcarskih franaka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]