Ekonomija

MLADI, EVO ŠANSE ZA VAS: Počinje obuka za programere, najuspešniji dobijaju posao

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin, u partnerstvu sa Regionalnim centrom za društveno – ekonomski razvoj „Banat“ i Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, sprovodi projekat pod nazivom „IT rešenje za zaposlenje“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

fakultet-informatika-kompjuteri

Ovim projektom će biti obuhvaćeno 50 mladih nezaposlenih osoba koje će proći besplatne obuke za programere i za linuks administratore.

Kompanije „Levi 9 Global Sourcing“ i „Vega IT Sourcing“, čije se ispostave nalaze u Zrenjaninu, iskazale su potrebu za zapošljavanjem mladih programera, tako da će po završetku obuke svi kandidati biti testirani. Oni koji uspešno prođu test dobiće priliku da se zaposle u pomenutim kompanijama. Sve obuke počinju krajem juna, a poslodavci će finalno testiranje kandidata obaviti po završetku obuke, u novembru. Inače, obuke će se održavati u Zrenjaninu, a eventualni putni troškovi padaju na teret kandidata.

„Na konkurs se mogu prijaviti nezaposleni sa teritorije grada Zrenjanina, uključujući i okolna sela, koji nemaju kriminalni dosije. Prednost pri rangiranju imaće kandidati do 30 godina. Za obuku za programere u prednosti će biti oni koji imaju iskustvo u objektno orijentisanom programiranju, a za obuku za linuks administratora oni koji imaju iskustvo u administraciji operativnih sistema“, saopštavaju iz lokalne samouprave.

Prijavljivanje se obavlja podnošenjem popunjenog formulara koji se može preuzeti na zvaničnoj veb prezentaciji Grada Zrenjanina, ili lično u pisarnici Gradske uprave, soba 53. Potrebno je priložiti popunjen formular, kopiju diplome poslednjeg nivoa obrazovanja i kopiju lične karte.

Prijave se šalju elektronskom poštom, s naznakom „Prijava za obuku projekat IT rešenje za zaposlenje“, na sledeću e-mail adresu: itresenje@grad.zrenjanin.rs ili se lično predaju u pisarnici Gradske uprave Zrenjanina, soba 53. Konkurs je otvoren do 17. juna.

Selekciju korisnika obaviće komisija formirana od predstavnika lokalne samouprave, Tehničkog fakulteta, Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj „Banat“, kao i predstavnika kompanija „Vega IT Sourcing“ i „Levi 9 Global Sourcing“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM