• MINISTARKA ANA BRNABIĆ GOŠĆA OVOGODIŠNJEG WEBIZ-A

    ZRENJANIN – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić biće jedan od gostiju ovogodišnjeg, petog po redu Webiz-a, koji će u Zrenjaninu biti održan od 30. marta do 2. aprila, potvrdio je za portal zrenjaninski.com menadžer Webiz projekta Vladimir Kovač. Događaj posvećen IT industriji, digitalnim tehnologijama i digitalnom marketingu predstavljen je večeras u zrenjaninskom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MINISTARKA ANA BRNABIĆ GOŠĆA OVOGODIŠNJEG WEBIZ-A

    ZRENJANIN – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić biće jedan od gostiju ovogodišnjeg, petog po redu Webiz-a, koji će u Zrenjaninu biti održan od 30. marta do 2. aprila, potvrdio je za portal zrenjaninski.com menadžer Webiz projekta Vladimir Kovač.

    Foto: Dušan Bartolović

    Događaj posvećen IT industriji, digitalnim tehnologijama i digitalnom marketingu predstavljen je večeras u zrenjaninskom „Kafematu“, a Kovač je najavio neke od gostiju koji nas očekuju na ovogodišnoj Webiz konferenciji.

    – Mogu ekskluzivno za vaš portal da najavim dolazak ministarke Ane Brnabić. Posetioci će od nje moći da saznaju šta je to država prepoznala u IT sektoru i šta sve namerava da učini da bi podržala njegov razvoj. Njen dolazak je veoma značajan i za Webiz, kao i za sam Zrenjanin, grad koji je IT prepoznao kao mogućnost za neki novi početak. Imaćemo prilike da se tokom četiri dana družimo sa velikim imenima i da pokažemo još jednom da je krajem marta i početkom aprila Zrenjanin centar IT industrije, ne samo u Srbiji, nego i u regionu – kazao je Kovač.

    Foto: Dušan Bartolović

    Već po interesovanju sa večerašnje promocije može se zaključiti da će biti gužva na petoj po redu Webiz konferenciji, a očekuje se blizu hiljadu posetilaca.

    – Kao organizatori smo se potrudili da i ove godine dovedemo eminentne predavače i da iznenadimo posetioce nekim novim temama i sadržajima. Posle dugo vremena i dosta uloženog truda uspeli smo da dovedemo i nekoga iz Silicijumske doline, tako da nam u goste dolazi Steli Efti, direktno iz San Franciska. To će biti jedna sjajna prilika da na jedan novi način motivišemo mlade iz Zrenjanina i sve posetioce Webiz-a – istakao je Kovač.

    Foto: Dušan Bartolović

    Na pitanje gde je Zrenjanin između dva Webiz-a, Kovač je odgovorio da je grad napravio nekoliko velikih koraka što se tiče daljeg razvoja IT-a.

    – Sada u gradu imamo tri kompanije iz oblasti informacionih tehnologija, koje ovde imaju svoje razvojne timove. Jako je bitno što imaju dugoročnu strategiju širenja poslovanja u Zrenjaninu i saradnju sa Tehničkim fakultetom, u smislu studijskih programa i kurseva za studente koji će pomoći da oni vrlo brzo nakon završetka studija, a i tokom studija, steknu neka praktična znanja koja će im omogućiti zaposlenje. Pored toga, u prethodnom periodu dogodila su se dva veoma bitna događaja, a to je osnivanje Zrenjaninskog IKT klastera, koji okuplja privredne subjekte, lokalnu samoupravu, obrazovne institucije i nevladine organizacije, kao i formiranje StartIT centra, koji pokazuje da su mladi zainteresovani za IT. Definitivno smo napravili korak napred u odnosu na prošlu godinu – zaključio je Kovač.

    Foto: Dušan Bartolović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija