Ekonomija YTOP

MEĐUNARODNI SKUP POSVEĆEN PIVU I PIVARSTVU

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – U okviru manifestacije „Dani piva“, u Zrenjaninu će ove godine prvi put biti organizovan naučno – stručni simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

 

pivo - međunarodni skup
Foto: Dušan Bartolović

 

Simpozijum „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo“ će omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.

 

– Ideja je da se tradicionalna manifestacija „Dani piva“, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno – stručnom manifestacijom. Želja nam je da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviji, a to su određeni naučno – stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom, jer je ta praksa, nažalost, prekinuta – rekao je predsednik Organizacionog odbora simpozijuma Radovan Pejanović.

 

Manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz