Ekonomija YTOP

MEĐUNARODNI SKUP POSVEĆEN PIVU I PIVARSTVU

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – U okviru manifestacije “Dani piva”, u Zrenjaninu će ove godine prvi put biti organizovan naučno – stručni simpozijum pod nazivom “Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” sa međunarodnim učešćem, a njegov značaj i program predstavili su članovi Organizacionog odbora u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

 

pivo - međunarodni skup
Foto: Dušan Bartolović

 

Simpozijum “Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” će omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke, obrazovanja, privrede, a sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva. Na simpozijumu će uzeti učešća renomirani stručnjaci kako iz naše zemlje, tako i iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske.

 

– Ideja je da se tradicionalna manifestacija “Dani piva”, koja ima prevashodno turistički karakter, poveže sa jednom naučno – stručnom manifestacijom. Želja nam je da obnovimo ono što je nekada bilo u Jugoslaviji, a to su određeni naučno – stručni skupovi u vezi sa pivom, pivarstvom i hmeljarstvom, jer je ta praksa, nažalost, prekinuta – rekao je predsednik Organizacionog odbora simpozijuma Radovan Pejanović.

 

Manifestacija “Dani piva” u Zrenjaninu ove godine održava se 32. put i trajaće sedam dana, od 28. avgusta do 3. septembra.

Podeli članak
sinovoz
FAM