• Međunarodna privredna manifestacija „ZrBizNet“ od danas u hali „Medison“

    Trodnevni sajam svečano je otvorila Katarina Jovanović Obradović, pomoćnica ministra privrede u Vladi Republike Srbije, koja je istakala da je „ZrBizNet“ ove godine izuzetno dobro organizovan.   -U Zrenjaninu se najbolje osećaju i tek će se osetiti rezultati privlačenja i podsticanja investicija i dolaska velikih stranih kompanija, ali i podsticanja rada malih i srednjih domaćih […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Međunarodna privredna manifestacija „ZrBizNet“ od danas u hali „Medison“

    Trodnevni sajam svečano je otvorila Katarina Jovanović Obradović, pomoćnica ministra privrede u Vladi Republike Srbije, koja je istakala da je „ZrBizNet“ ove godine izuzetno dobro organizovan.

     

    -U Zrenjaninu se najbolje osećaju i tek će se osetiti rezultati privlačenja i podsticanja investicija i dolaska velikih stranih kompanija, ali i podsticanja rada malih i srednjih domaćih preduzeća, koju realizujemo sa Razvojnom agencijom Srbije i Fondom za razvoj. Zato pozivam sve privrednike da današnji skup iskoriste za uspostavljanje još bolje saradnje ali i da se upoznaju sa našim programima podrške – poručila je Katarina Jovanović Obradović, otvarajući manifestaciju Ona je sve privrednike pozvala i da se uključe u aktuelnu akciju „E-papir“, koja je namenjena privrednim subjektima.

     

    zrbiznet

     

    Uz pozdravne reči svim učesnicima i posetiocima sajma, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ukazao je na pozitivne trendove u ovom delu Banata.

    -Hteli smo da organizujemo moderniji sajam od „Inokopa“ u renoviranom sportsko-sajamskom hramu „Medison“ i već u ovoj drugoj godini očigledno je da smo uspeli. Posle lepih vesti iz Pekinga, mogu da kažem da sve što smo radili na promociji Zrenjanina kao dobrog mesta za privređivanje i investiranje, pokazuje rezultate. Samo prošle godine imali smo preko tri hiljade novih radnih mesta u Gradu Zrenjaninu a ove između 1500 i 1.600. Čuli ste ko nam dolazi sledeće godine i da ćemo imati preko milijardu dolara novih investicija, i to u proizvodnju i to je veoma dobra vest, ne samo za Zrenjanin već i Srbiju. A danas mi je posebno drago da mogu da pozdravim zrenjaninske privrednike, koji ulažu u razvoj ovog grada, koji ponovo postaje centar razvoja regije – naglasio je gradonačelnik Janjić.

     

    zrbiznet

     

    Ispred Unije poslodavaca Srbije kao jednog od organizatora sajma, i kompanije „PerSu“ koja je generalni pokrovitelj manifestacije, skupu se obratio Dragoljub Bjeloglav, vlasnik kompanije „PerSu“. On je naglasio da je kompanija kojom upravlja prepoznala mogućnosti nove sajamske manifestacije, koja se koncepcijski uklapa u načela koja proklamuje i primenjuje „PerSu“ u svojoj poslovnoj praksi, uz osnovni moto – Mi volimo svoje mesto.

     

    -Ove godine u aprilu pokrenuli smo akciju pod nazivom „Naši smo“, gde smo pozvali sve lokalne proizvođače da apliciraju i dobiju mogućnost za plasman svoje robe u 140 maloprodajnih objekata naše kompanije. Odziv je bio više nego dobar i već su sklopljeni prvi ugovori. I privredne manifestacije kao što je ova imaju veliki doprinos u umrežavanju privrednih subjekata, na lokalnom i regionalnom nivou, u cilju poboljšanja uslova poslovanja. Naša kompanija ponosna je što je od početka uključena u ovu manifestaciju, koja će, verujemo, postati tradicionalna i jedan od najuspešnijih sajmova u Srbiji – istakao je Dragoljub Bjeloglav.

     

    A Nermina Ljubović, savetnica predsednika Privredne komore Srbije, u ime te asocijacije ocenila je da nema grada u Srbiji, kao što je to Zrenjanin, u koji je, u kratkom roku, stiglo toliko dobrih vesti iz Kine.

    -I strane i domaće kompanije visoko vrednuju uslove poslovanja i kvalitet privrede, domaćih partnera i dobavljača. Zato je veoma važno da se uz privlačenje stranih investicija paralelno radi na unapređenju lokalnog privrednog ambijenta, a Zrenjanin je to uspeo i rezultati su očigledni – naglasila je Nermina Ljubović. Ona je pohvalila koncept zrenjaninskog sajma i činjenicu da uz njega ide i mnoštvo pratećih sadržaja, posebno ističući organizovanje sastanaka tipa „B2B“

     

    zrbiznet

     

    Na današnjem programu, inače, od 13 časova je prezentacija IT rešenja u privredi, a od 13 do 15 časova poseban program na štandu ženskog preduzetništva. Oba događaja su u Hali „Medison“, gde će biti organizovani i „B2B“ sastanci, od 14 do 15.30 časova. Od 14 časova u maloj sali Kristalne dvorane biće sastanak direktora Regionalnih privrednih komora Srbije.
    Program pod nazivom „Iskusite virtuelnu stvarnost“ biće priređen u hali „Medison“ od 14 do 18 časova, a na velikoj bini u hali od 16 sati je jednočasovno predavanje pod nazivom „Ključ za vrhunske rezultate“, a predavačem Darkom Mirkovićem iz kompanije „Alterna International“.

     

    zrbiznet

     

    Prvog dana, od 13 do 15 časova, biće i prezentacija načina izrade različitih proizvoda, u sklopu dualnog obrazovanja.
    U Karađorđevom parku, pored Hale „Medison“ od 10 do 18 časova je predstavljanje zanatskih proizvoda, a popodne je degustacija gastronomskih specijaliteta iz različitih regiona Srbije.
    Organizatori sajma su Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin, Regionalna privredna komora Zrenjanin i Grad Zrenjanin a generalni pokrovitelj je kompanija „PerSu“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija