• MANJE ADMINISTRACIJE VIŠE INOVACIJE

    Održana godišnja skupština Unije poslodavaca Vojvodine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    SRPSKI ITEBEJ – Srpski Itebej odnosno „Mrkšićevi salaši“ bili su domaćini redovne godišnje skupštine Unije poslodavaca Vojvodine. Uz prisustvo 70 članova skupštine, prvo je prezentovan izveštaj o radu i usvojen plan rada za naredni period, a u drugom delu razgovarano je o problemima koje poslodavci detektuju kao najveće u poslovanju i kao i o tome koje je mere potrebno preduzeti kako bi se poboljšao privredni ambijent.

    -Moramo biti značajniji socijalni partner, mora se više uvažavati naš glas. Unija poslodavaca Vojvodine ima oko 30 hiljada članova i mi zapošljavamo oko 90 hiljada radnika. Previše nameta i prevelika birokratija, možda su najveći problemi sa kojima se poslodavci danas bore. Olakšajte nam poslovanje, omogućite nam da se ne bavimo administracijom nego svojim poslom,ono je što ćemo poručiti novoj Vladi, rekao je danas Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

    4
    Goran Nešić

    Goran Nešić, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina, novi je potpredsednik vojvođanske unije. Danas je svojim kolegama predstavio zrenjaninski asocijaciju koja je dobar primer organizovanja.

    -Pre četiri godine imali smo nekoliko članova, danas ih je 106, kaže Nešić. Članice zapošljavaju više od 4000 radnika.Zahvaljujući organizovanju, ne samo što smo postali ozbiljan partner u socijalnim pregovorima, nego i naše članice imaju benefite. Angažovali smo advokatsku kancelariju koja nam mnogo pomaže pravnim savetima – mnogi od nas nemaju kapacitete da prate i tumače zakone i da ih primenjuju. U pregovorima smo na temu brze pošte, i kada se pregovori okončaju, svi ćemo od toga imati koristi, dodao je Nešić.

    Uz detektovanje problema koji najviše opterećuju poslovanje koje će izneti pred novu Vladu Srbije i Socijalno – ekonomski savet, Unija poslodavaca Vojvodine zatražiče od Vlade da umesto godine preduzetništva proglasi deceniju preduzetništva. – Bez novih proizvoda i inovacija nema ekonomskog napretka, saglasni su poslodavci Vojvodine.

    Nakon službenog dela, vojvođanski poslodavci obišli su pogon pekare domaćina, „Mrkšićevih salaša“ i vozni park domaćina koj sa kooperantima obrađuje oko 7000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

    -Namerno smo za mesto održavanja skupštine odabrali Srpski Itebej, kako bi i drugi videli kako se i na selu mogu postići izuzetni rezultati i kako se selo može revitalizovati ukoliko u njemu postoje preduzetnici i poslodavci sa vizijom, istakao je Goran Nešić.

    Gosti današnje skupštine Unije poslodavaca Vojvodine bili su, između ostalih, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

    1

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]