Ekonomija YSLAJDER

KUPCI SE PROŠLE GODINE 47 PUTA ŽALILI TRŽIŠNOJ INSPEKCIJI

ZRENJANIN – Odeljenju tržišne inspekcije u Zrenjaninu protekle godine podneto je 47 prijava građana, a najveći broj njih odnosio se na reklamacije koje su kupci podneli na saobraznost robe ili usluga, ali im trgovac nije odgovorio najkasnije u roku od 8 dana, ili nije rešio reklamaciju u skladu sa svojom odlukom a najkasnije u roku od 15 dana, kao i na prijave da ih trgovac nije obavestio o svojstvima robe, o načinu plaćanja, o načinu i roku isporuke robe i drugo.

Ovo je saopšteno pre nekoliko dana iz Srednjobanatskog upravnog okruga, povodom Svetskog dana potrošača.

“Imajući u vidu procenu rizika u oblasti zaštite potrošača, kao i kapacitete Sektora tržišne inspekcije, u toku 2016. godine inspekcija je obavila 900 kontrola kod trgovaca, gde su inspektori kontrolisali primenu Zakona o zaštiti potrošača”, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

Sve prijave potrošači sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga mogu da podnesu tržišnoj inspekciji na telefon 023/564 – 584 u radno vreme, na e-mail trzisna.zrenjanin@mtt.gov.rs kao i na adresu Zrenjanin, Trg slobode 10, sa naznakom za tržišnu inspekciju.

Podeli članak
sinovoz
FAM