• KUPCI SE PROŠLE GODINE 47 PUTA ŽALILI TRŽIŠNOJ INSPEKCIJI

    ZRENJANIN – Odeljenju tržišne inspekcije u Zrenjaninu protekle godine podneto je 47 prijava građana, a najveći broj njih odnosio se na reklamacije koje su kupci podneli na saobraznost robe ili usluga, ali im trgovac nije odgovorio najkasnije u roku od 8 dana, ili nije rešio reklamaciju u skladu sa svojom odlukom a najkasnije u roku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KUPCI SE PROŠLE GODINE 47 PUTA ŽALILI TRŽIŠNOJ INSPEKCIJI

    ZRENJANIN – Odeljenju tržišne inspekcije u Zrenjaninu protekle godine podneto je 47 prijava građana, a najveći broj njih odnosio se na reklamacije koje su kupci podneli na saobraznost robe ili usluga, ali im trgovac nije odgovorio najkasnije u roku od 8 dana, ili nije rešio reklamaciju u skladu sa svojom odlukom a najkasnije u roku od 15 dana, kao i na prijave da ih trgovac nije obavestio o svojstvima robe, o načinu plaćanja, o načinu i roku isporuke robe i drugo.

    Ovo je saopšteno pre nekoliko dana iz Srednjobanatskog upravnog okruga, povodom Svetskog dana potrošača.

    „Imajući u vidu procenu rizika u oblasti zaštite potrošača, kao i kapacitete Sektora tržišne inspekcije, u toku 2016. godine inspekcija je obavila 900 kontrola kod trgovaca, gde su inspektori kontrolisali primenu Zakona o zaštiti potrošača“, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

    Sve prijave potrošači sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga mogu da podnesu tržišnoj inspekciji na telefon 023/564 – 584 u radno vreme, na e-mail trzisna.zrenjanin@mtt.gov.rs kao i na adresu Zrenjanin, Trg slobode 10, sa naznakom za tržišnu inspekciju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija