Ekonomija YSLAJDER

KUPCI SE PROŠLE GODINE 47 PUTA ŽALILI TRŽIŠNOJ INSPEKCIJI

ZRENJANIN – Odeljenju tržišne inspekcije u Zrenjaninu protekle godine podneto je 47 prijava građana, a najveći broj njih odnosio se na reklamacije koje su kupci podneli na saobraznost robe ili usluga, ali im trgovac nije odgovorio najkasnije u roku od 8 dana, ili nije rešio reklamaciju u skladu sa svojom odlukom a najkasnije u roku od 15 dana, kao i na prijave da ih trgovac nije obavestio o svojstvima robe, o načinu plaćanja, o načinu i roku isporuke robe i drugo.

Ovo je saopšteno pre nekoliko dana iz Srednjobanatskog upravnog okruga, povodom Svetskog dana potrošača.

„Imajući u vidu procenu rizika u oblasti zaštite potrošača, kao i kapacitete Sektora tržišne inspekcije, u toku 2016. godine inspekcija je obavila 900 kontrola kod trgovaca, gde su inspektori kontrolisali primenu Zakona o zaštiti potrošača“, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

Sve prijave potrošači sa područja Srednjobanatskog upravnog okruga mogu da podnesu tržišnoj inspekciji na telefon 023/564 – 584 u radno vreme, na e-mail trzisna.zrenjanin@mtt.gov.rs kao i na adresu Zrenjanin, Trg slobode 10, sa naznakom za tržišnu inspekciju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz