Ekonomija YSLAJDER

KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U „JUGOREMEDIJU“?!

Fabrika lekova "Jugoremedija"

ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.

Fabrika lekova „Jugoremedija“

 

A u javnosti kruže glasine da je za „Jugoremediju“ zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice Stefanovića Ninija, koji se nije proslavio kao prvi privatizacioni kupac ove fabrike lekova.

– Sada je predmet „Jugoremedije“ na apelaciji, jer je Odbor poverilaca uložio žalbu, za koju smatra da je osnovana. Bilo je nepravilnosti oko procene vrednosti imovine firme, pa samim tim i oko unapred pripremljenog plana reorganizacije. Verujem da će apelacija brzo rešiti našu žalbu, jer sve ovo oko „Jugoremedije“ predugo traje – kaže predsednik Odbora poverilaca „Jugoremedije“ Vladimir Pecikoza.

On kaže da je iz posrednih izvora čuo da ima interesovanja za „Jugoremediju“, i za kupovinu i za zakup, i da su neki čak dolazili u firmu da se na licu mesta uvere u kakvom je stanju.

O glasinama da je među zainteresovanima i bivši vlasnik firme Jovica Stefanović Nini on kaže da nema takvih saznanja, ali da se među firmama koje su pokazale zanimanje za fabriku lekova nalazi i jedna čije je sedište u Nišu.

Dva su moguća raspleta u vezi sa „Jugoremedijom“, a prvi je da Apelacioni sud potvrdi rešenje o bankrotstvu, u kojem slučaju će u roku od 30 dana biti objaviljen oglas o prodaji imovine pravnog lica. Ukoliko se rešenje o bankrotu poništi, i naloži sudiji Privrednog suda da stavi plan reorganizacije na glasanje, onda mnogo toga zavisi od toga da li će i ko otkupiti potraživanja Heta Real Estate Srbija, velikog poverioca i podnosioca plana reorganizacije.

U oba slučaja očekuje se da će postupak ubuduće teći brže.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.