• KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U „JUGOREMEDIJU“?!

    ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.   A u javnosti kruže glasine da je za „Jugoremediju“ zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U „JUGOREMEDIJU“?!

    ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.

    Fabrika lekova „Jugoremedija“

     

    A u javnosti kruže glasine da je za „Jugoremediju“ zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice Stefanovića Ninija, koji se nije proslavio kao prvi privatizacioni kupac ove fabrike lekova.

    – Sada je predmet „Jugoremedije“ na apelaciji, jer je Odbor poverilaca uložio žalbu, za koju smatra da je osnovana. Bilo je nepravilnosti oko procene vrednosti imovine firme, pa samim tim i oko unapred pripremljenog plana reorganizacije. Verujem da će apelacija brzo rešiti našu žalbu, jer sve ovo oko „Jugoremedije“ predugo traje – kaže predsednik Odbora poverilaca „Jugoremedije“ Vladimir Pecikoza.

    On kaže da je iz posrednih izvora čuo da ima interesovanja za „Jugoremediju“, i za kupovinu i za zakup, i da su neki čak dolazili u firmu da se na licu mesta uvere u kakvom je stanju.

    O glasinama da je među zainteresovanima i bivši vlasnik firme Jovica Stefanović Nini on kaže da nema takvih saznanja, ali da se među firmama koje su pokazale zanimanje za fabriku lekova nalazi i jedna čije je sedište u Nišu.

    Dva su moguća raspleta u vezi sa „Jugoremedijom“, a prvi je da Apelacioni sud potvrdi rešenje o bankrotstvu, u kojem slučaju će u roku od 30 dana biti objaviljen oglas o prodaji imovine pravnog lica. Ukoliko se rešenje o bankrotu poništi, i naloži sudiji Privrednog suda da stavi plan reorganizacije na glasanje, onda mnogo toga zavisi od toga da li će i ko otkupiti potraživanja Heta Real Estate Srbija, velikog poverioca i podnosioca plana reorganizacije.

    U oba slučaja očekuje se da će postupak ubuduće teći brže.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija