Ekonomija YSLAJDER

KONTROVERZNI BIZNISMEN SE VRAĆA U “JUGOREMEDIJU”?!

Fabrika lekova "Jugoremedija"

ZRENJANIN – Ima zainteresovanih za kupovinu zrenjaninske fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, i to i u slučaju da Apelacioni privredni sud potvrdi rešenje zrenjaninskog Privrednog suda o bankrotstvu, i u slučaju da to rešenje poništi, saznaje portal zrenjaninski.com.

Fabrika lekova “Jugoremedija”

 

A u javnosti kruže glasine da je za “Jugoremediju” zainteresovana i jedna od firmi kontroverznog biznismena Jovice Stefanovića Ninija, koji se nije proslavio kao prvi privatizacioni kupac ove fabrike lekova.

– Sada je predmet “Jugoremedije” na apelaciji, jer je Odbor poverilaca uložio žalbu, za koju smatra da je osnovana. Bilo je nepravilnosti oko procene vrednosti imovine firme, pa samim tim i oko unapred pripremljenog plana reorganizacije. Verujem da će apelacija brzo rešiti našu žalbu, jer sve ovo oko “Jugoremedije” predugo traje – kaže predsednik Odbora poverilaca “Jugoremedije” Vladimir Pecikoza.

On kaže da je iz posrednih izvora čuo da ima interesovanja za “Jugoremediju”, i za kupovinu i za zakup, i da su neki čak dolazili u firmu da se na licu mesta uvere u kakvom je stanju.

O glasinama da je među zainteresovanima i bivši vlasnik firme Jovica Stefanović Nini on kaže da nema takvih saznanja, ali da se među firmama koje su pokazale zanimanje za fabriku lekova nalazi i jedna čije je sedište u Nišu.

Dva su moguća raspleta u vezi sa “Jugoremedijom”, a prvi je da Apelacioni sud potvrdi rešenje o bankrotstvu, u kojem slučaju će u roku od 30 dana biti objaviljen oglas o prodaji imovine pravnog lica. Ukoliko se rešenje o bankrotu poništi, i naloži sudiji Privrednog suda da stavi plan reorganizacije na glasanje, onda mnogo toga zavisi od toga da li će i ko otkupiti potraživanja Heta Real Estate Srbija, velikog poverioca i podnosioca plana reorganizacije.

U oba slučaja očekuje se da će postupak ubuduće teći brže.

Podeli članak
sinovoz
FAM