• KONAČNO SOCIJALNI PROGRAM ZA RADNIKE „AGROŽIVA“

    ŽITIŠTE – Konačno dobra vest za bivše radnike „Agroživa“ iz Žitišta – već iduće nedelje počeće isplata novca iz socijalnog programa za rešavanje njihovog statusa, a biće im povezan i radni staž, od 2014. godine. – Upravo sam u trezoru u Zrenjaninu i otvaramo namenski račun za socijalni program. Verujem da će već u ponedeljak […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KONAČNO SOCIJALNI PROGRAM ZA RADNIKE „AGROŽIVA“

    ŽITIŠTE – Konačno dobra vest za bivše radnike „Agroživa“ iz Žitišta – već iduće nedelje počeće isplata novca iz socijalnog programa za rešavanje njihovog statusa, a biće im povezan i radni staž, od 2014. godine.

    Sedište kompanije "Agroživ" u Žitištu
    Sedište kompanije „Agroživ“ u Žitištu

    – Upravo sam u trezoru u Zrenjaninu i otvaramo namenski račun za socijalni program. Verujem da će već u ponedeljak ili utorak moći da se započne sa isplatama. Obezbeđeno je 189 miliona za 369 radnika. Svaki od njih dobiće po 200 evra u dinarskoj protivrednosti, za svaku godinu staža u radnoj knjižici. Bitno je i da će im biti povezan radni staž od 2014. godine do dana isplate – kaže za portal „Zrenjaninski“ Predrag Amižić, bivši direktor „Agroživa“, koji je sve vreme radio na pripremi socijalnog programa. 

    Ljudi za koje je spreman ovaj socijalni program konačno mogu da odahnu, jer su sada u pitanju samo dani za rešenje njihovog statusa.

    – Ovo je finalizacija jednog ozbiljnog posla i prvi veliki socijalni program u ovom delu Banata. Sada se otvara namesnki račun, koji će biti zaštićen od eventualne blokade. Država je korektno odradila svoj deo posla – kaže za portal „Zrenjaninski“ Branko Nadaždin, predsednik Samostalnog sindikata u „Agroživu“.

    Nadaždin napominje da će se potruditi da reše i četiri slučaja kolega koji nisu ušli u program i da će im povezati staž, da bi ostvarili pravo na penziju.

    On veruje i da će preko Fonda solidarnosti biti isplaćeno devet zaostalih minimalaca. Nadaju se i da će se pojaviti neki ozbiljan investitor koji će ponovo oživeti proizvodnju u „Agroživu“, nekada najvećem poslodavcu u tom delu srednjeg Banata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija