• Kompanije „Um-Ing“ i „Petkus Balkan“ beleže konstantan napredak

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas kompaniju „Um-Ing“, koja posluje u industrijskoj zoni „Bagljaš“ i pravi je primer uspešne zrenjaninske firme.   Osnovan 2003. godine, „Um-Ing“ je 2011. podigao pogone i započeo proizvodnju u industrijskoj zoni „Bagljaš“. Renomirana firma, čiji je osnivač zrenjaninski privrednik Borislav Umićević, bavi se prvenstveno projektovanjem i proizvodnjom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kompanije „Um-Ing“ i „Petkus Balkan“ beleže konstantan napredak

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas kompaniju „Um-Ing“, koja posluje u industrijskoj zoni „Bagljaš“ i pravi je primer uspešne zrenjaninske firme.

     

    Osnovan 2003. godine, „Um-Ing“ je 2011. podigao pogone i započeo proizvodnju u industrijskoj zoni „Bagljaš“. Renomirana firma, čiji je osnivač zrenjaninski privrednik Borislav Umićević, bavi se prvenstveno projektovanjem i proizvodnjom opreme i uslugama konsaltinga i inženjeringa u domenu uljarske industrije. Kontinuirani rast, ulaganje u kadrovski potencijal, sve šira paleta i visok kvalitet usluga, obezbedili su ovoj kompaniji zapaženo mesto u pozicioniranju na širem tržištu.

     

    Danas „Um-Ing“ radi partnerstvo ili se ravnopravno nadmeće za poslove sa uglednim kompanijama iz Zapadne Evrope, koje su iz srodne branše.

     

    Pročitajte još: Kompanija „Remondis Medison“ iz Zrenjanina raspisala konkurs za posao

     

    – Ovo je pravi primer razvoja zrenjaninske privrede i najbolji pokazatelj u kom pravcu ide naš grad. Samo podatak da je u poslednje četiri godine otvoreno pet hiljada novih radnih mesta u novim i starim firmama odličan je pokazatelj. A raduje me da nisu samo stranci zainteresovani za širenje proizvodnje i kupovinu placeva. To čine i zrenjaninski i ostali srpski privrednici koji ovde posluju – ocenio je gradonačelnik Janjić, prilikom posete kompaniji „Um-Ing“.

     

    um-ing i petkus balkan

     

    „Petkus Balkan“ i „Um-Ing“ posluju u industrijskoj zoni Bagljaš

     

    Novu razvojnu fazu kompanije najavilo je formiranje mešovitog preduzeća „Petkus Balkan“, sa uglednim nemačkim partnerom, uz podelu vlasništva u odnosu pola-pola. Područje Balkana, odnosno sve zemlje bivše Jugoslavije, Rumunija, Bugarska, pa i Mađarska, u domenu gradnje i korišćenja kapaciteta uljarske industrije oslanjaju se na „Petkus Balkan“ i „Um-Ing“. U zoni „Bagljaš“ ove kompanije sada posluju u četiri proizvodne hale i dva puta su širile kapacitete.

     

    Delatnost su proširile i na izgradnju silosa, fabrika stočne hrane, doradnih centara za semensku robu i proizvodnju opreme za mlinarsku industriju. Prihode koje ostvaruju reinvestirali su u proširenje proizvodnje i kapaciteta. Od tri zaposlena radnika, na početku, stigli su do sadašnjih pedeset. Zavisno od obima posla, nekada ih bude i trostruko više.

     

    – Kockice su se polako složile. Uz podršku Grada uspeli smo da kupimo još jedan plac na kojem smo proširili proizvodne kapacitete i ostvarili zacrtane ciljeve. Ovo je neki logičan sled. Trenutno smo u fazi gradnje četvrte hale od oko hiljadu kvadrata. U procesu smo kupovine i ozbiljne mašine za obradu metala. Svrstavamo se u red malobrojnih firmi koje mogu da rade sve oblike transportne opreme i dosta mašina iz branše kojom se bavimo. Uz podršku lokalne samouprave i nemačkog partnera ozbiljno napredujemo i dobijamo sve više poslova. Za ovu godinu smo sve izdogovarali i već pripremamo naredne poslovne poduhvate – kaže Marko Umićević, generalni direktor kompanije „Petkus inženjering“.

     

    um-ing i petkus balkan

     

    On napominje da trenutno realizuju tri projekta u Hrvatskoj, jedan u Mađarskoj, nešto u Rusiji…

     

    – Firma „Petkus process control“, koju smo otvorili naknadno, bavi se projektovanjem softvera. Nemci su i tu prepoznali šansu i zainteresovani su za naše usluge – zaključuje Marko Umićević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin