• KOMPANIJA „UM-ING“ JAČA POSLOVNE AKTIVNOSTI (FOTO)

    ZRENJANIN – Zrenjaninska porodična kompanija „UM-Ing“ (Umićević inženjering), od osnivanja 2005. godine beleži stalni rast i jača poslovne aktivnosti, a u planu je i prostorno širenje, u Industrijskoj zoni „Bagljaš“, pored već postojeće poslovno-proizvodne hale.     Firma je osnovana za delatnost zastupanja inostranih firmi, za projektovanje, konsalting, inženjering, ali i proizvodnju i montažu i trgovinu. Od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KOMPANIJA „UM-ING“ JAČA POSLOVNE AKTIVNOSTI (FOTO)

    ZRENJANIN – Zrenjaninska porodična kompanija „UM-Ing“ (Umićević inženjering), od osnivanja 2005. godine beleži stalni rast i jača poslovne aktivnosti, a u planu je i prostorno širenje, u Industrijskoj zoni „Bagljaš“, pored već postojeće poslovno-proizvodne hale.

     

    UM-Ing
    Borislav Umićević (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    Firma je osnovana za delatnost zastupanja inostranih firmi, za projektovanje, konsalting, inženjering, ali i proizvodnju i montažu i trgovinu. Od 2009. godine sa renomiranim nemačkim partnerom osniva mešovitu firmu „Petkus Balkan“ DOO, sa jednakim udelima u vlasništvu. I ova firma posluje u hali koja je vlasništvo kompanije „UM-Ing“. U „Petkusu“ je trenutno 45 stalno zaposlenih, uz još dvadesetak sezonaca. Kada je u realizaciji neki obimniji poduhvat, broj zaposlenih penje se do stotinu.

     

    UM-Ing
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Delatnost ove firme je izrada opreme za silose za žitarice, ali i fabrika stočne hrane, sušara za žitarice, mašina i opreme za tretiranje žitarica. Tu su u kombinaciji sve opcije, od idejnih rešenja i projektovanja, do gradnje silosa po sistemu ključ u ruke – govori za portal zrenjaninski.com diplomirani inženjer Borislav Umićević, osnivač kompanije „UM-Ing“.

     

    UM-Ing
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    On napominje da je prošle godine osnovana još jedna ćerka firma, „Petkus process control“, za inženjersku podršku i delatnosti i tehničko savetovanje.

     

    UM-Ing
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    – Ona je specijalizovana za izradu komandnih ormara, projektovanje, upravljanje i softver kontrolu za postrojenja koja izvodimo – napominje Umićević, uz napomenu da su i „UM-Ing“ i „Petkus“ usmereni i na domaće i inostrano poslovanje.

     

    UM-Ing
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Planovi ugledne porodične firme iz Zrenjanina ovim nisu iscrpljeni. Lokalnoj samoupravi predato je pismo o namerama, u kojem se navodi da je „UM-Ing“ spreman da pored već postojeće hale kupi susedno zemljište u zoni i gradi nove objekte po sistermu „slika u ogledalu“. Očekuju pozitivan odgovor kako bi što pre krenuli u novi poduhvat.

     

    UM-Ing
    Foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija