• Kompanija UM-ING gradi još jednu halu na dokupljenom placu

    Kompanije „UM-ING“ i „Petkus Balkan“, kupovinom građevinskog zemljišta u neposrednom susedstvu postojećih pogona, proširiće prostor na kojem posluju.   – U pitanju je površina od 6.000 kvadrata koju smo dokupili, i ove godine je kompletno ogradili i uredili, odnosno uradili saobraćajnice, kišnu kanalizaciju i hidrante. Uspeli smo pre zimskih hladnoća to da odradimo – kaže […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kompanija UM-ING gradi još jednu halu na dokupljenom placu

    Kompanije „UM-ING“ i „Petkus Balkan“, kupovinom građevinskog zemljišta u neposrednom susedstvu postojećih pogona, proširiće prostor na kojem posluju.

     

    – U pitanju je površina od 6.000 kvadrata koju smo dokupili, i ove godine je kompletno ogradili i uredili, odnosno uradili saobraćajnice, kišnu kanalizaciju i hidrante. Uspeli smo pre zimskih hladnoća to da odradimo – kaže za portal zrenjaninski.com Borislav Umićević, čelnik zrenjaninske kompanije „UM-ING“, koja je locirana u Industrijskoj zoni „Bagljaš“.

     

    Podsetimo, preduzeće se bavi proizvodnjom opreme za uljarsku industriju, ali i gradnjom silosa, centara za doradu semenske robe, fabrika stočne hrane i drugih objekata.

     

    On nastavak radova na novom placu najavljuje na proleće.

     

    – Gradićemo četvrtu halu, i to kao pilot postrojenje za razvoj novih proizvoda i novih tehnologija. Planirano je da radovi budu gotovi do septembra, kada ćemo u novom objektu imati liniju za doradu semena u okviru pilot postrojenja. U novoj hali biće i probna linija za ljuštenje semena i probna liniju za ekstruziju – precizira Umićević.

     

    U okviru novih poduhvata, u postojećim objektima već je aktivirana razvojna laboratorija.

     

    – Često je trebalo hitno uraditi laboratorijske analize, a nama su tu vrstu posla i usluga drugi odrađivali i u tom pogledu smo zavisili spoljnog faktora. Aktiviranjem sopstvene laboratorije, čije kapacitete ćemo širiti, znatno smo ubrzali procedure, a to je u ovom poslu od velikog značaja. Jer firma našeg tipa, koja razvija svoje tehnologije, ne može napredovati bez razvojne laboratorije. U njoj se, na primer, utvrđuju fizičko-hemijske karakteristike kukuruza, pšenice, nasipna težina, ugao klizanja, specifični otpori, pad pritiska kroz sloj i još mnogo toga što je od bitnog značaja – napominje Borislav Umićević.

     

    Petkus Balkan

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija