• KOMPANIJA „AGROŽIV“ OSTALA DUŽNA ČAK I RUKOMETAŠIMA!

    ŽITIŠTE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski zakazao je za 7. jul ročište u slučaju žitištanske kompanije „Agroživ“ u stečaju, na kojem će se odlučivati o utvrđenim potraživanjima.     Pre mesec dana na sajtu suda objavljena je lista priznatih i osporenih potraživanja, pa su poverioci mogli da se detaljno upoznaju sa njom. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KOMPANIJA „AGROŽIV“ OSTALA DUŽNA ČAK I RUKOMETAŠIMA!

    ŽITIŠTE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski zakazao je za 7. jul ročište u slučaju žitištanske kompanije „Agroživ“ u stečaju, na kojem će se odlučivati o utvrđenim potraživanjima.

     

    kompanija agroživ
    Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

     

    Pre mesec dana na sajtu suda objavljena je lista priznatih i osporenih potraživanja, pa su poverioci mogli da se detaljno upoznaju sa njom.

     

    Utvrđena potraživanja žitištanskog „Agroživa“ iznose 2,3 milijarde dinara, a priznato je skoro dve milijarde. Na spisku priznatih potraživanja nalaze se sva neisplaćena primanja zaposlenih od nekoliko meseci do godinu dana, neisplaćene otpremnine i ostale prinadležnosti na koje su zaposleni imali pravo.

     

    Takođe, priznato je i potraživanje firme iz Beograda koja je fizički obezbeđivala fabriku. Više od 32 miliona dinara, na primer, od „Agroživa“ potražuje firma „Živinoplus“ iz Vladimiraca, zbog, kako stoji u obrazloženju, načinjene štete.

     

    „Agroživ“ je skoro četiri miliona ostao dužan Rukometnom klubu „Proleter“ za sponzorstvo.

     

    Zanimljivo je i da je priznato potraživanje „Dajners kluba“ iz Beograda (u međuvremenu su i oni otišli u stečaj) zbog duga na kartici – zlatnoj. Neko je karticom platio 1,3 miliona dinara.

     

    Stečajni upravnik „Agroživa“ je Dragica Arsić. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija