Ekonomija YSLAJDER

KOMPANIJA „AGROŽIV“ OSTALA DUŽNA ČAK I RUKOMETAŠIMA!

Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

ŽITIŠTE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljkovski zakazao je za 7. jul ročište u slučaju žitištanske kompanije „Agroživ“ u stečaju, na kojem će se odlučivati o utvrđenim potraživanjima.

 

kompanija agroživ
Sedište kompanije “Agroživ” u Žitištu

 

Pre mesec dana na sajtu suda objavljena je lista priznatih i osporenih potraživanja, pa su poverioci mogli da se detaljno upoznaju sa njom.

 

Utvrđena potraživanja žitištanskog „Agroživa“ iznose 2,3 milijarde dinara, a priznato je skoro dve milijarde. Na spisku priznatih potraživanja nalaze se sva neisplaćena primanja zaposlenih od nekoliko meseci do godinu dana, neisplaćene otpremnine i ostale prinadležnosti na koje su zaposleni imali pravo.

 

Takođe, priznato je i potraživanje firme iz Beograda koja je fizički obezbeđivala fabriku. Više od 32 miliona dinara, na primer, od „Agroživa“ potražuje firma „Živinoplus“ iz Vladimiraca, zbog, kako stoji u obrazloženju, načinjene štete.

 

„Agroživ“ je skoro četiri miliona ostao dužan Rukometnom klubu „Proleter“ za sponzorstvo.

 

Zanimljivo je i da je priznato potraživanje „Dajners kluba“ iz Beograda (u međuvremenu su i oni otišli u stečaj) zbog duga na kartici – zlatnoj. Neko je karticom platio 1,3 miliona dinara.

 

Stečajni upravnik „Agroživa“ je Dragica Arsić. 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM