Ekonomija YTOP

KOLIKO IMA NEZAPOSLENIH U SREDNJEM BANATU?

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

ZRENJANIN – Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Zrenjanin, na kraju juna na evidenciji ove službe bilo je 15.112 nezaposlenih u srednjem Banatu. U odnosu na kraj prošle godine, to je za 1.826 osoba, odnosno za 10,8 odsto manje.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje
Nacionalna služba za zapošljavanje

 

Prema podacima koje je obradio Momčilo Nikolčić, predsednik Regionalne privredne komore, najveće smanjenje nezaposlenosti desilo se u Zrenjaninu, gde je evidentirano 1.275 manje nezaposlenih lica, odnosno 15,2 odsto. Slede Novi Bečej, Žitište i Nova Crnja. Na poslednjem mestu je Sečanj, gde se broj nezaposlenih smanjio za 42, odnosno za 2,1 odsto.

 

I još nekoliko podataka: skoro polovina nezaposlenih na evidenciji su žene – 7.492. Čak 925 fakultetski obarzovanih je nezaposleno i na evidenciji. Od ukupnog broja, 4.842 lica starija su od 50 godina.

 

Evidentirana su 2.203 lica koja na posao čekaju između 5 i 10 godina, a njih 991 posao čeka duže od jedne decenije.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Laža i paralaža! Razlog što je nezaposlenost navodno smanjenja leži u tome da su ljudi ostvarili pravo na penziju i skinuti su sa Zavoda za zapošljavanje. Prava slika je potpuno drugačija pošto novih investitora nema a samim tim ni novih radnih mesta. Sve ove informacije su prodavanje magle i širenje lažnih informacija. Situacija je katastrofalna a ova vlast nije sposobna da reši nezaposlenost a i mnogo šta drugog u ovom gradu. Grad nam iz dana u dan propada i siromaši pod rukovodstvom ovih naprednjačkih stručnjaka.

sinovoz