Ekonomija YTOP

KLASTER “PANONIJA” OTVARA REGIONALNI CENTAR

ZRENJANIN – U prostorijama Regionalne privredne komore Zrenjanin održan je sastanak članova klastera građevinsko – komunalne delatnosti “Panonija” i partnerskih organizacija, na kojem je, pored ostalog, odlučivano o formiranju regionalnog centra ove asocijacije, za područje srednjeg Banata.

klaster-panonija

Uz uvodnu reč predsednika klastera Milana Gutića, podnet je i izveštaj o radu i aktivnostima klastera, uz ocenu da su zadaci uspešno realizovani, a predočen je i plan budućeg delovanja.

– U saradnji sa Razvojnom agencijom Republike Srbije organizovali smo ovu konferenciju. Klasterizacija kao oblik saradnje predstavlja budućnost a šira zrenjaninska regija je to dobrim delom prihvatila kao model, i to će biti jedan od pravaca našeg delovanja u svih pet lokalnih samouprava u srednjem Banatu. Ovih dana očekuje se i formiranje Regionalnog centra klastera “Panonija” za srednji Banat – najavio je Gutić, naglašavajući da će to doprineti jačanju kokurentnosti ovdašnjih privrednih i drugih subjekata iz građevinsko – komunalne branše.

klaster-panonija

Na skupu je svečano potpisan sporazum sa udruženjem “Stop mobingu”, koje je predstavljao Žika Živadinović.

Klaster “Panonija”, da podsetimo, osnovan je kao poslovno udruženje 2013. godine u Novom Sadu, gde mu je i sedište. Od osnivanja do danas članstvo mu je značajno uvećano.

Podeli članak
sinovoz
FAM